Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Openingstijden-normaal

Openingstijden-normaal

Van Baerlestraat 170-172 (tram 5 stopt voor de deur)
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 020 – 6732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

‘Independent bookshops? What a terrifying thought! Go into a bookshop and anything could happen to you. You could be educated, informed, inspired, transformed, terrified, amused… you might come out a completely different person to the one you went in as. It happened to me. You have been warned.’

(Sally Nicholls, schrijver)

 


9 t/m 25 juni 2017: Spannende Boeken Weken

Van 9 t/m 25 juni 2017 vinden de Spannende Boeken Weken plaats met ruim twee weken volop aandacht voor misdaadliteratuur.
Deon Meyer schreef het geschenkboek, De vrouw in de blauwe mantel voor 2017, dat tijdens de Spannende Boeken Weken
van ons cadeau krijgt bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.


NRC Ramsj rubriek 23-6-2017

Edmund de Waal: The White Road 

‘Keramist Edmund de Waal werd beroemd als schrijver van zijn familiegeschiedenis, De haas met de amberkleurige ogen. Dit boek handelt over het materiaal waarmee hij al zijn kunst maakt: wit porselein. “Porselein is een magisch materiaal”, aldus De Waal in deze krant (Boeken, 17-10-2015). “Het is doorzichtig, het weegt bijna niets, het is eerder glas dan aardewerk en het heeft een duizend jaar oude geschiedenis vol geheimen en schandalen.”’
(Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Farrar, Straus & Giroux 2015, 400 blz., van €27,- voor €10,- Kopen


NRC Ramsj rubriek 16-6-2017

Geurt Imanse & Frank van Lamoen: Russische avant-garde. De Khardziev-collectie in het Stedelijk Museum

‘Sinds 1998 is de omvangrijke collectie van de Russische kunstkenner Nikolai Khardziev (1903-1996) in het bezit van het Stedelijk Museum Amsterdam. Dit dikke boek toont deze 700 stukken, waaronder gouaches en aquarellen, van kunstenaars als Kazimir Malevich, Vladimir Mayakovsky en Vladimir Tatlin. Met essays van Elena Basner, Michael Meylac en Sergey Sigey.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, NAI010 2013, 550 blz., van €49,95 voor €20,- Kopen


NRC Ramsj rubriek 2-6-2017

Mikhail Karasik: The Soviet Photobook 1920-1941

‘Kolossaal werk over de vele geïllustreerde boeken die de Sovjets in de eerste decennia na de Russische Revolutie maakten ter eer en meerdere glorie van zichzelf: in twintig jaar tijd rolden er staaltjes propaganda van de persen die de vijfjarenplannen, de staalfabrieken, de kolchozen en het Rode Leger hartstochtelijk propageerden. Propvol beelden uit ruim zeshonderd verschenen boeken en met begeleidende teksten.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Steidl 2015, 625 blz., van €125,- voor €39,95  Kopen


 NRC Ramsj rubriek 9-6-2017

Annie Cohen-Solal: Naar levend model. De opkomst van Amerikaanse kunstenaars, Parijs 1867-New York 1948
‘In dit boek beschrijft de beroemde Sartre-biografe (en Adriaan van Dis-flirt) hoe Amerikaanse kunstenaars, die in 1867 op de Wereldtentoonstelling in Parijs nog werden uitgelachen, van lieverlee de toon gingen bepalen in de moderne kunst, ten koste van Europa en van het voorheen toonaangevende Frankrijk in het bijzonder.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Paperback, Meulenhoff 2003, 495 blz., van €29,95 voor €8,- Kopen Deze titel is momenteel helaas uitverkocht!

Ook bij ons te koop:

Timothy Snyder: Zwarte aarde. Geschiedenis van de Holocaust

‘De Amerikaanse historicus Snyder schreef een tiental boeken over Oost-Europa, maar werd beroemd door Bloodlands, waarin hij betoogde dat Midden-Europa verpletterd was door de dictators Stalin en Hitler. In (deze vertaling van) Black Earth werkt hij die stelling verder uit: het is geen toeval, zegt Snyder, dat de Holocaust juist heeft plaatsgehad in die gebieden die een dubbele bezetting hebben gekend.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Ambo Anthos 2015, 480 blz., van €39,99 voor €19,90 Kopen


NRC Ramsj rubriek 19-5-2017

Johann Wolfgang Goethe: Wilhelm Meisters leerjaren

‘Drie jaar geleden verscheen een prachtig nieuw deel in de zogenaamde Grote Belletrie Serie, namelijk de roman waarmee Goethe de Bildungsroman als genre schiep. Erin wordt de ontwikkeling van de jonge Wilhelm Meister beschreven – de koopmanszoon die wordt voortgedreven door artistieke dromen en zich overgeeft aan het toneel. De vertaling van Ria van Hengel werd in deze krant (Boeken, 18-3-2014) als “kraakhelder” getypeerd.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Athenaeum – Polak & Van Gennep 2014, 702 blz., van €49,99 voor €24,99 Kopen


NRC Ramsj rubriek 19-5-2017

Gerard Termorshuizen: Realisten en reactionairen. Een geschiedenis van de Indisch-Nederlandse pers

‘Vijftien jaar terug verscheen Journalisten en heethoofden, waarin wetenschappelijk onderzoeker Termorshuizen de Indisch-Nederlandse journalistiek tussen 1744 en 1905 in kaart bracht. In de kloeke opvolger, zes jaar geleden verschenen, buigt hij zich over hetzelfde onderwerp, maar dan in het tijdvak 1905-1942. De twee boeken samen vormden volgens Elsbeth Etty (NRC, 28-5-2011) een “grandioos nieuw standaardwerk voor de persgeschiedenis”.’   (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Nijgh & Van Ditmar 2011, 1140 blz., van €54,99 voor €27,50 Kopen

Ook bij ons te koop:

Album van de Indische Poëzie

In deze bloemlezing krijgt de beeldvorming van Indië, vanaf de VOC-tijd tot heden, gestalte in gedichten, liedjes, cabaretteksten en in allerhande rijmelarij. Bijna alle bekende Nederlandse dichters, ook van wie je dat niet zou verwachten, hebben iets over Indië geschreven. Inclusief cd met gedichten voorgedragen door Willem Nijholt.

Gebonden, Rubinstein 2014, gebonden, 234 pagina’s, van € 29.95 voor € 14.95 Kopen 


NRC Ramsj rubriek 12-5-2017

Geordie Greig: Breakfast with Lucian. The Astounding Life and Outrageous Times of Britain’s Great Modern Painter

‘De reputatie van schilder Lucian Freud (1922-2011) als een eigenzinnige rauwdouwer werd zo mogelijk nog groter door dit boek, het portret dat journalist Greig enkele jaren na zijn dood van hem maakte. Voornaamste bron zijn de gesprekken die hij jaren achtereen op zaterdagochtenden met Freud voerde in restaurant Clarke’s in Londen. Verluchtigd met onbekende foto’s en met reproducties van zijn werk.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Farrar, Straus & Giroux 2013, 260 blz., van €30,- voor €12,50 Kopen


NRC Ramsj rubriek 5-5-2017

Timothy Brook: De kaart van meneer Selden

Brook, een Amerikaanse historicus die een aantal jaren terug naam maakte met Vermeers’ Hat, gaat in dit boek aan de haal met een uit 1659 stammende zeekaart die in 2008 in de Bodleian Library in Oxford werd aangetroffen. Met de kaart in de hand, die toebehoorde aan de Britse oriëntalist John Selden, maakt Brook een reis naar Azië, om zo de (handels)wereld van weleer op te roepen. (Sebastiaan Kort, NRC)

Paperback, Wereldbibliotheek 2015, 256 blz., van €24,95 voor €8,- Kopen


Bloomsbury

blooms Sinds begin dit jaar heeft boekhandel het Martyrium een prachtige afdeling met boeken over Bloomsbury. Sinds november vorig jaar verschijnt – onregelmatig –een Bloomsbury Bulletin op Facebook. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze nieuwe Bloomsbury-titels?

Mail ons: contact@hetmartyrium.nl, of laat uw gegevens achter in de winkel.


2016: geen plastic in zee, neem uw eigen tasje mee.

cosmicPer 1 januari 2016 mogen winkeliers in Nederland geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Vandaar dat wij hebben besloten met ingang van deze datum € 0,20 te vragen voor onze plastic tasjes. Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over deze regeling.

Als klant van het Martyrium weet u dat wij al jaren een ontmoedigingsbeleid voeren op het gebied van plastic tasjes, onder het motto: Plastic is Soo Last Year. We gebruiken samen namelijk zo’n 3 miljard tassen per jaar, gemiddeld 170 tassen per persoon. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak, op straat of in zee. Als plastic in de natuur komt, is dit slecht voor mens en dier. Dat wist u natuurlijk ook al. Wat u wellicht niet weet is dat het probleem inmiddels zo groot is dat het tijd is onze verantwoordelijkheid te nemen, en ons gedrag in dit opzicht drastisch te veranderen. Dat is moeilijk, want we zijn nu eenmaal gewoontedieren. En toch, als u ‘s ochtends een van onze tasjes bij u steekt – u weet, ze zijn bijzonder stevig en daarom makkelijk te hergebruiken – zou dat al enorm schelen. Bovendien bespaart u zo, uitgaande van die 170 tassen per persoon, per jaar, € 34,- op jaarbasis. Toevallig net het bedrag dat u had willen besteden aan die onlangs verschenen biografie, of die prachtige catalogus bij de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

Fijn dat u meedoet.


 Gewijzigde openingstijden zaterdag

openingstijden

Vanaf 1 januari zijn wij op de zaterdagen tot 17.30 uur geopend

newsSpotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot! Spotted by Locals


 Het Martyrium

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.


Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

2 Comments

 1. Ch.W. le Rûtte
  January 8, 2016

  Wat een ongelofelijk leuke actie dit overzicht van “jullie boeken”.
  Veel dank

  Reply
 2. Annemieke Bieringa
  March 16, 2016

  Dag, van harte gefeliciteerd met jullie vermelding in de top 3 van leukste boekhandels van Amsterdam, zoals uitgeroepen door de lezers van Het Parool.
  Voor ons staan jullie overigens altijd al op nummer 1!
  Eveline, Annemieke en Willemijn Kuperus

  Reply

Leave a Reply

Visit Us On Facebook