Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Openingstijden

Openingstijden

Van Baerlestraat 170-172 (tram 5 stopt voor de deur)
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 020 – 6732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

‘Independent bookshops? What a terrifying thought! Go into a bookshop and anything could happen to you. You could be educated, informed, inspired, transformed, terrified, amused… you might come out a completely different person to the one you went in as. It happened to me. You have been warned.’

(Sally Nicholls, schrijver) 

 


NRC Ramsjrubriek 23-02-2018

Roger Taylor & Crispin Branfoot: Captain Linnaeus Tripe. Photographer of India and Burma 1852-1860

Toen hij getroffen werd door een ziekte begon de Britse legerkapitein Linnaeus Tripe (1822-1902) al vroeg in zijn leven te experimenteren met fotografie. Eenmaal gestationeerd in India resulteerde dat in een opmerkelijke, in de jaren vijftig van de negentiende eeuw bij elkaar geklikte, collectie foto’s op van tempels en landschappen op; later legde hij ook taferelen in Burma vast. In dit prachtige boek zijn de foto’s te vinden, ingeleid en van commentaar voorzien.

Gebonden, Prestel 2014, 218 blz., van € 58,- voor €  17,50 Kopen


NRC Ramsjrubriek 16-02-2018

Hetty Berens: P.J.H. Cuypers (1827-1921). Het complete werk

Het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam zijn de bekendste ontwerpen van architect Pierre Cuypers, maar hij ontwierp nog veel meer. In dit boek, gelardeerd met Engelstalige essays, wordt het complete oeuvre behandeld van de man die door de samenstellers “de belangrijkste Nederlandse architect van zijn tijd” genoemd wordt. Een heel mooi, verzorgd uitgegeven werk, waarin bijvoorbeeld licht wordt geworpen op de vele kapellen en kerken die Cuypers tevens ontwierp.

Gebonden, NAi uitgevers 2007, 400 blz., van €49,95 voor €24,95   — DEZE TITEL IS UITVERKOCHT —


NRC Ramsjrubriek 9-02-2018

J.D.F. van Halsema: Vrienden & Visioenen

Het is, gelet op de recente verschijning van een serie boeken over het onder werp, niet overdreven om te stellen dat de Tachtigers zich verheugen in hernieuwde belangstelling. Van een paar jaar terug is bijvoorbeeld dit werk, waarin Dick van Halsema de motieven en levensloop van de beweging doorneemt. Over o.a. de invloed van Baudelaire op het gezelschap; het democratisch idealisme van Verwey en de impact van de dood van Jacques Perk.

Paperback, Historische Uitgeverij 2010, 496 blz., van €39,95 voor €12,50 Kopen


NRC Ramsjrubriek 02-02-2018

Stewart MacKay: The Angel of Charleston

“Zij heeft zichzelve aan de vloer verpand/om deze voor de voeten te versieren/van dichters, predikanten, kruidenieren,/want er is onderscheid van rang en stand.” Deze regels uit het beroemde ‘Werkster’ van Gerrit Achterberg zijn van toepassing op de in dit boek gememoreerde Grace Higgens, die de huishoudster en kok was van de familie Bell, loten aan de boom van de Britse intellectuele Bloomsbury-groep. Met foto’s.

Gebonden, British Library 2013, 155 blz., van €27,95 voor €9,- Kopen


NRC Ramsjrubriek 12-01-2018

Wiel Kusters: Mijn versnipperd bestaan. Het leven van Kees Fens 1929-2008

Kees Fens was de belangrijkste naoorlogse literair criticus van Nederland. In de mooi gebonden uitgevoerde biografie zet schrijver, dichter en wetenschapper Wiel Kusters Fens neer als een hardwerkende, sociale klimmer die bij o.a. De Linie, De Tijd en De Volkskrant werkte. Volgens deze krant bevat het boek tal van interessante dingen, maar was het eindresultaat toch te pover, juist doordat de literatuur er wat bekaaid van af komt.

Gebonden, Athenaeum – Polak & Van Gennep 2014, 598 blz., van €39,99 voor €12,50 Kopen


 

Bloomsbury

blooms Sinds begin dit jaar heeft boekhandel het Martyrium een prachtige afdeling met boeken over Bloomsbury. Sinds november vorig jaar verschijnt – onregelmatig –een Bloomsbury Bulletin op Facebook. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze nieuwe Bloomsbury-titels?

Mail ons: contact@hetmartyrium.nl, of laat uw gegevens achter in de winkel.

 


 

2016: geen plastic in zee, neem uw eigen tasje mee.

cosmicPer 1 januari 2016 mogen winkeliers in Nederland geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Vandaar dat wij hebben besloten met ingang van deze datum € 0,20 te vragen voor onze plastic tasjes. Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over deze regeling.

Als klant van het Martyrium weet u dat wij al jaren een ontmoedigingsbeleid voeren op het gebied van plastic tasjes, onder het motto: Plastic is Soo Last Year. We gebruiken samen namelijk zo’n 3 miljard tassen per jaar, gemiddeld 170 tassen per persoon. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak, op straat of in zee. Als plastic in de natuur komt, is dit slecht voor mens en dier. Dat wist u natuurlijk ook al. Wat u wellicht niet weet is dat het probleem inmiddels zo groot is dat het tijd is onze verantwoordelijkheid te nemen, en ons gedrag in dit opzicht drastisch te veranderen. Dat is moeilijk, want we zijn nu eenmaal gewoontedieren. En toch, als u ‘s ochtends een van onze tasjes bij u steekt – u weet, ze zijn bijzonder stevig en daarom makkelijk te hergebruiken – zou dat al enorm schelen. Bovendien bespaart u zo, uitgaande van die 170 tassen per persoon, per jaar, € 34,- op jaarbasis. Toevallig net het bedrag dat u had willen besteden aan die onlangs verschenen biografie, of die prachtige catalogus bij de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

Fijn dat u meedoet.


newsSpotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot! Spotted by Locals

 


 Het Martyrium

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.


Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

3 Comments

 1. Ch.W. le Rûtte
  January 8, 2016

  Wat een ongelofelijk leuke actie dit overzicht van “jullie boeken”.
  Veel dank

  Reply
 2. Annemieke Bieringa
  March 16, 2016

  Dag, van harte gefeliciteerd met jullie vermelding in de top 3 van leukste boekhandels van Amsterdam, zoals uitgeroepen door de lezers van Het Parool.
  Voor ons staan jullie overigens altijd al op nummer 1!
  Eveline, Annemieke en Willemijn Kuperus

  Reply
 3. Atie Engel
  December 30, 2017

  Leon Verschoor: succescals nieuwe eigenaar van deze mooie boekhandel.
  En Dirk Meulema: succes met je uitgeverij.
  Voor heel Martyrium: een mooi 2018.

  Reply

Leave a Reply

Visit Us On Facebook