Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Openingstijden-normaal

Openingstijden-normaal

Van Baerlestraat 170-172 (tram 5 stopt voor de deur)
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 020 – 6732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

‘Book people are nice people and bookshops have become more than a place to buy books. In many small communities they are a valuable social hub for likeminded folks. But don’t forget to buy a book too!’

(Grayson Perry, kunstenaar)


NRC Ramsj rubriek 17-02-2016

Brian Moynahan: Symfonie van honger, dood en hoop. Leningrad 1941-1943

‘Dit verslag van het 872 dagen durende beleg van Leningrad, waarin Sjostakovitsj’ Zevende Symfonie het theatrale middelpunt vormt, werd door deze krant (Boeken, 24-10-2014) als “zeer leesbaar, maar rommelig vertaald” bestempeld. Moynahan schetst het alledaagse leven in Leningrad tijdens het beleg verder “zeer levendig”.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Paperback, De Bezige Bij 2013, 552 blz., van € 34,90 voor €15,- Kopen


NRC Ramsj rubriek 10-02-2016

Tom Holland: Dynasty. The Rise and Fall of the House of Caesar

‘Project van Holland over de zogeheten Julisch-Claudische keizers, de (verre) afstammelingen van Julius Caesar die regeerden van 27 voor tot 68 na Christus werd door deze krant als “wervelend” bestempeld. De titel verwijst naar de dynastie die door Augustus werd gesticht maar verwijst natuurlijk ook naar de jaren-tachtigsoap.’ (Sebastiaan Kort, NRC)


Gebonden, Little, Brown 2015, 482 blz., van €30,- voor €12,50 Deze titel is helaas uitverkocht

Ook bij ons te koop:

Annette Kruszynski e.a. (red.): Thomas Struth. Photographs 1978-2010

‘Ergens in dit boek schrijft iemand dat het werk van de Duitse fotograaf Thomas Struth (1954) draait om het zichtbaar maken van de orde, en dat klopt wel. Op de familieportretten die hij op meerdere plekken op de wereld maakte zie je bijvoorbeeld dat de vrouwen vaak aan de buitenkant staan, terwijl ook de blikken van museumbezoekers veel verraden: lezen we nu angst in hun ogen? Verder veel mensloze stadsgezichten en natuurfotografie.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, The Monacelli Press 2010, 235 blz., van €75,- voor €24,95 Kopen

 


Donderdag 23 februari

Konstantin Paustovski en Wim Hartog

Op donderdag 23 februari verschijnen in de Russische Bibliotheek de eerste twee delen van Verhaal van een leven, de memoires van Konstantin Paustovski.
Diezelfde avond nog is Wim Hartog, vertaler en initiator van het grote Paustovski-uitgeefproject, bij ons te gast om te vertellen over zijn levenswerk.

Het kostte Wim Hartog vier jaar leuren om het project van de grond te krijgen. Geen uitgever zag blijkbaar nog brood in Paustovski. Pas na verschillende afwijzingen vond Hartog eindelijk gehoor bij uitgeverij Van Oorschot. Het resultaat van die vasthoudendheid is fenomenaal. Vorig jaar verscheen al het alom geprezen Goudzand, een schatkamer vol ontroerende brieven, verhalen en dagboekaantekeningen, nu gevolgd door de eerste twee delen van Paustovski’s memoires. Verhaal van een leven, dat in totaal zes delen beslaat, behoort tot het mooiste wat de Russische literatuur heeft voortgebracht. De complete memoires worden dit jaar in drie banden Russische Bibliotheek uitgebracht, in door Hartog geheel herziene vertaling.

Aanvang 20.00 uur (deur open: 19.30 uur)
Toegang € 5,- (reserveren gewenst)


De mooiste boeken van 2016 volgens boekhandel het Martyrium

161209-bb2016-brochure

De brochure met onze mooiste boeken van het jaar is van de persen gerold en ligt voor u klaar in de winkel. Tweeëndertig boeken die u volgens ons absoluut moet lezen, en drie die u in elk geval even moet doorbladeren.

Wilt u onze brochure online bekijken, klik dan hier.


NRC Ramsj rubriek 27-01-2016

 courbetSam Keller e.a.: Gustave Courbet

Er is weliswaar niet een werk van Courbet opgenomen in de vermaarde Beyeler-collectie, maar enkele jaren terug organiseerde het aan de collectie gelieerde museum toch een expositie rondom hem. De reden: zijn invloed als vermeend avantgardist op de klassieke modernisten waar het museum vol mee zit. In dit boeken zijn Courbets werken terug te vinden, waaronder het beroemde L’Origine du monde.

Gebonden, Beyeler Museum 2014, 194 blz., van € 49,80 voor € 19,95 Kopen

dawsonDavid Dawson: A Painter’s Progress. A Portrait of Lucian Freud

De op een bepaalde manier nogal gereserveerde Lucian Freud liet amper mensen dichtbij hem komen. Een uitzondering op die regel vormde David Dawson, die niet alleen met de schilder bevriend was, maar hem ook veelduldig fotografeerde terwijl hij werkte, sliep of gelegenheden bezocht. Het resultaat is dit prachtige boek, waarin we Freud in zijn woeste tuin zien of in bed met Kate Moss.

Gebonden, Jonathan Cape 2014, 272 blz., van € 65,- voor € 29,95 kopen

 


 

Bloomsbury

blooms Sinds begin dit jaar heeft boekhandel het Martyrium een prachtige afdeling met boeken over Bloomsbury. Sinds november vorig jaar verschijnt – onregelmatig –een Bloomsbury Bulletin op Facebook. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze nieuwe Bloomsbury-titels? Mail ons: contact@hetmartyrium.nl, of laat uw gegevens achter in de winkel.

 

 


2016: geen plastic in zee, neem uw eigen tasje mee.

cosmicPer 1 januari 2016 mogen winkeliers in Nederland geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Vandaar dat wij hebben besloten met ingang van deze datum € 0,20 te vragen voor onze plastic tasjes. Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over deze regeling.

Als klant van het Martyrium weet u dat wij al jaren een ontmoedigingsbeleid voeren op het gebied van plastic tasjes, onder het motto: Plastic is Soo Last Year. We gebruiken samen namelijk zo’n 3 miljard tassen per jaar, gemiddeld 170 tassen per persoon. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak, op straat of in zee. Als plastic in de natuur komt, is dit slecht voor mens en dier. Dat wist u natuurlijk ook al. Wat u wellicht niet weet is dat het probleem inmiddels zo groot is dat het tijd is onze verantwoordelijkheid te nemen, en ons gedrag in dit opzicht drastisch te veranderen. Dat is moeilijk, want we zijn nu eenmaal gewoontedieren. En toch, als u ‘s ochtends een van onze tasjes bij u steekt – u weet, ze zijn bijzonder stevig en daarom makkelijk te hergebruiken – zou dat al enorm schelen. Bovendien bespaart u zo, uitgaande van die 170 tassen per persoon, per jaar, € 34,- op jaarbasis. Toevallig net het bedrag dat u had willen besteden aan die onlangs verschenen biografie, of die prachtige catalogus bij de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

Fijn dat u meedoet.


Gewijzigde openingstijden zaterdag

openingstijden

Vanaf 1 januari zijn wij op de zaterdagen tot 17.30 uur geopend

 

 

newsSpotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot! Spotted by Locals


Het Martyrium

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.


Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

 

2 Comments

 1. Ch.W. le Rûtte
  January 8, 2016

  Wat een ongelofelijk leuke actie dit overzicht van “jullie boeken”.
  Veel dank

  Reply
 2. Annemieke Bieringa
  March 16, 2016

  Dag, van harte gefeliciteerd met jullie vermelding in de top 3 van leukste boekhandels van Amsterdam, zoals uitgeroepen door de lezers van Het Parool.
  Voor ons staan jullie overigens altijd al op nummer 1!
  Eveline, Annemieke en Willemijn Kuperus

  Reply

Leave a Reply

Visit Us On Facebook