Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172 (tram 5 stopt voor de deur)
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 020 – 6732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

 

‘Book people are nice people and bookshops
have become more than a place to buy books.
In many small communities they are a valuable social hub
for likeminded folks. But don’t forget to buy a book too!’
(Grayson Perry, kunstenaar)

 

NRC Ramsj rubriek 02-12-2016

charlestonSue Snell: The Garden at Charleston

‘Botanisch fotografe Sue Snell legde zich met dit project toe op het vastleggen van de voormalige tuin van Vanessa Bell en Duncan Grant, twee schilders die lid waren  van de Bloomsbury Group, het groepje Britse intellectuelen van begin 20ste-eeuw. Snell deelde haar project in op seizoenen, en beginnend met de lente ziet u de tuin dus voor uw ogen geleidelijk aan veranderen in iets dat de verbeelding zou kunnen zijn van het sippe oeuvre van J.C. Bloem.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Frances Lincoln Limited 2010, 112 blz., van €24,50 voor €10,- Deze titel is helaas uitverkocht

 

NRC Ramsj rubriek 25-11-2016

collectionVirginia Woolf collection.

‘Een van de belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw noemde haar eigen hersenen “de meest onverklaarbare machinerie” die ze kende: “Always buzzing, humming, soaring roaring diving, and then buried in mud. What’s this passion for?” Deze bundel biedt vier van Virginia Woolfs bekendste werken: Mrs Dalloway, To the Lighthouse, Orlando en A Room of One’s Own.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, 704 blz., van €22,50 voor €9,-  Deze titel is uitverkocht

 

writersGoffredo Fofi: Portrait of the Writer. Literary Lives in Focus 

‘De in dit boek opgenomen teksten zijn hooguit degelijk te noemen, maar de portretfoto’s van de 250 behandelde 19de, 20ste en 21-ste schrijvers zijn een lust voor het oog en gemaakt door vooraanstaande fotografen als Cartier-Bresson en Doisneau. Zeer geschikt voor de letterkundigen van de toekomst.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Thames & Hudson 2013, 512 blz., van €37,95 voor €14,95 Kopen

 

NRC Ramsj rubriek 18-11-2016

audubonRoberta J.M. Olson: Audubon’s Aviary. The Original Watercolors for The Birds of America.

‘Afgelopen april kwam het bericht naar buiten dat John James Audubon (1785-1851) waarschijnlijk geprobeerd heeft om een bevriende soortenjager op een dwaalspoor te brengen door hem informatie over niet-bestaande knaagdieren in de maag te splitsen. Het zou passen bij Audubon, die een afwijkende levensloop had. Deze box bevat zijn levenswerk, het prachtige The Birds of America, een collectie aquarellen van de vogels die het Amerikaanse continent aan het begin van de negentiende eeuw rijk was. Met een essay van Marjorie Shelley.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden in cassette, Skira/Rizzoli van €198,- voor €99,- Kopen  

 

tuymans
Nieuw in ons assortiment: prints van de Vlaamse uitgeverij Ludion

Eerder hadden we al de editie ‘Cherish’ bij het fotoboek van Robin de Puy. Die is inmiddels helemaal uitverkocht.
Nu hebben we een ongelofelijk mooie originele zeefdruk, Orchid, van Luc Tuymans, op BFK Rives 250 g lompenhoudend, handgeschept papier. Oplage 80 exemplaren, gesigneerd. Blad: 73,5 cm hoog en 56 cm breed. Beeld: 56,5 cm hoog en 43,5 cm breed. Gedrukt in Antwerpen, Tubbax onder leiding van Roger Vandaele, in 10 drukgangen.  Prijs € 3500,- (zichtexemplaar in de winkel)

 

Bloomsbury

blooms
Sinds begin dit jaar heeft boekhandel het Martyrium een prachtige afdeling met boeken over Bloomsbury. Sinds november vorig jaar verschijnt – onregelmatig –een Bloomsbury Bulletin op Facebook. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze nieuwe Bloomsbury-titels? Mail ons: contact@hetmartyrium.nl, of laat uw gegevens achter in de winkel.

 

 

 

2016: geen plastic in zee, neem uw eigen tasje mee.

cosmicPer 1 januari 2016 mogen winkeliers in Nederland geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Vandaar dat wij hebben besloten met ingang van deze datum € 0,20 te vragen voor onze plastic tasjes. Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over deze regeling.

Als klant van het Martyrium weet u dat wij al jaren een ontmoedigingsbeleid voeren op het gebied van plastic tasjes, onder het motto: Plastic is Soo Last Year. We gebruiken samen namelijk zo’n 3 miljard tassen per jaar, gemiddeld 170 tassen per persoon. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak, op straat of in zee. Als plastic in de natuur komt, is dit slecht voor mens en dier. Dat wist u natuurlijk ook al. Wat u wellicht niet weet is dat het probleem inmiddels zo groot is dat het tijd is onze verantwoordelijkheid te nemen, en ons gedrag in dit opzicht drastisch te veranderen. Dat is moeilijk, want we zijn nu eenmaal gewoontedieren. En toch, als u ‘s ochtends een van onze tasjes bij u steekt – u weet, ze zijn bijzonder stevig en daarom makkelijk te hergebruiken – zou dat al enorm schelen. Bovendien bespaart u zo, uitgaande van die 170 tassen per persoon, per jaar, € 34,- op jaarbasis. Toevallig net het bedrag dat u had willen besteden aan die onlangs verschenen biografie, of die prachtige catalogus bij de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

Fijn dat u meedoet.

Gewijzigde openingstijden zaterdag

openingstijden

Vanaf 1 januari zijn wij op de zaterdagen tot 17.30 uur geopend

 

 

newsSpotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot! Spotted by Locals

Het Martyrium

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

 

2 Comments

 1. Ch.W. le Rûtte
  January 8, 2016

  Wat een ongelofelijk leuke actie dit overzicht van “jullie boeken”.
  Veel dank

  Reply
 2. Annemieke Bieringa
  March 16, 2016

  Dag, van harte gefeliciteerd met jullie vermelding in de top 3 van leukste boekhandels van Amsterdam, zoals uitgeroepen door de lezers van Het Parool.
  Voor ons staan jullie overigens altijd al op nummer 1!
  Eveline, Annemieke en Willemijn Kuperus

  Reply

Leave a Reply

Visit Us On Facebook