Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172 (tram 5 stopt voor de deur)
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

 

‘Book people are nice people and bookshops
have become more than a place to buy books.
In many small communities they are a valuable social hub
for likeminded folks. But don’t forget to buy a book too!’
(Grayson Perry, kunstenaar)

NRC Ramsjladder 23 september

Bewoman-readerlinda Jack: The Woman Reader.

‘Ooit kwam in deze rubriek het boek Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk aan bod, een zin die volgens Belinda Jack zo ongeveer samenvat hoe men door de jaren heen lezende vrouwen heeft bejegend. Want haar boek “legt een geschiedenis bloot van doorlopende pogingen om te voorkomen dat vrouwen geletterd werden en hun leesgedrag te censureren”. Sommige vrouwen – en goddank ook sommige mannen – gingen tegen de verboden in. ‘ (Sebastiaan kort, NRC)

Gebonden, Yale University Press 2012, 330 blz., van €30,- voor €10,- Kopen

NRC Ramsjladder 16 september

woolfMaria DiBattista: Imagining Virginia Woolf. An Experiment in Critical Biography.

‘Literatuurwetenschapster Maria DiBattista gaf dit biografische werk over Virginia Woolf de ondertitel ‘experiment’ mee, omdat het niet de fysieke persoon Woolf zelf is die ze probeert te vangen, maar de Woolf die we als lezer verzinnen bij het lezen van beroemde boeken als Mrs. Dalloway of Orlando. Het is de Virginia Woolf die DiBattista als het ‘verdichtsel’ van de lezer bestempelt: wie maken we van de stem die – ook nog eens in meerdere stemmen – tot ons spreekt?’ (Sebastiaan kort, NRC)

Gebonden, Princeton 2009, 194 blz., van €27,95 voor €10,- Kopen

NRC Ramsjladder 9 september

greater-journeyDavid McCullough: The Greater Journey. Americans in Paris.

‘McCullough, schrijver van gevierde, populaire biografieën over o.a. Harry Truman en John Adams, concentreert zich in dit boek op de Amerikaanse kunstenaars, schrijvers, dokters, politici en andere intellectuelen die zich tussen 1830 en 1900 voor enige, of langere tijd in Parijs vestigden. Hij zet Parijs neer als een plek waar Amerikanen verlicht vandaan kwamen, en dat zo een grote invloed heeft gehad op de wording van Amerika zelf.’ (Sebastiaan kort, NRC)

Gebonden, Simon & Schuster 2011, 560 blz., van €37,50 voor €10,-  Kopen

 

tuymans
Nieuw in ons assortiment: prints van de Vlaamse uitgeverij Ludion

Eerder hadden we al de editie ‘Cherish’ bij het fotoboek van Robin de Puy. Die is inmiddels helemaal uitverkocht.
Nu hebben we een ongelofelijk mooie originele zeefdruk, Orchid, van Luc Tuymans, op BFK Rives 250 g lompenhoudend, handgeschept papier. Oplage 80 exemplaren, gesigneerd. Blad: 73,5 cm hoog en 56 cm breed. Beeld: 56,5 cm hoog en 43,5 cm breed. Gedrukt in Antwerpen, Tubbax onder leiding van Roger Vandaele, in 10 drukgangen.  Prijs € 3500,- (zichtexemplaar in de winkel)

 

Bloomsbury

blooms
Sinds begin dit jaar heeft boekhandel het Martyrium een prachtige afdeling met boeken over Bloomsbury. Sinds november vorig jaar verschijnt – onregelmatig –een Bloomsbury Bulletin op Facebook. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze nieuwe Bloomsbury-titels? Mail ons: contact@hetmartyrium.nl, of laat uw gegevens achter in de winkel.

 

 

 

 

2016: geen plastic in zee, neem uw eigen tasje mee.

cosmicPer 1 januari 2016 mogen winkeliers in Nederland geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Vandaar dat wij hebben besloten met ingang van deze datum € 0,20 te vragen voor onze plastic tasjes. Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over deze regeling.

Als klant van het Martyrium weet u dat wij al jaren een ontmoedigingsbeleid voeren op het gebied van plastic tasjes, onder het motto: Plastic is Soo Last Year. We gebruiken samen namelijk zo’n 3 miljard tassen per jaar, gemiddeld 170 tassen per persoon. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak, op straat of in zee. Als plastic in de natuur komt, is dit slecht voor mens en dier. Dat wist u natuurlijk ook al. Wat u wellicht niet weet is dat het probleem inmiddels zo groot is dat het tijd is onze verantwoordelijkheid te nemen, en ons gedrag in dit opzicht drastisch te veranderen. Dat is moeilijk, want we zijn nu eenmaal gewoontedieren. En toch, als u ‘s ochtends een van onze tasjes bij u steekt – u weet, ze zijn bijzonder stevig en daarom makkelijk te hergebruiken – zou dat al enorm schelen. Bovendien bespaart u zo, uitgaande van die 170 tassen per persoon, per jaar, € 34,- op jaarbasis. Toevallig net het bedrag dat u had willen besteden aan die onlangs verschenen biografie, of die prachtige catalogus bij de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

Fijn dat u meedoet.

Gewijzigde openingstijden zaterdag

openingstijden

Vanaf 1 januari zijn wij op de zaterdagen tot 17.30 uur geopend

 

 

newsSpotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot! Spotted by Locals

Het Martyrium

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

 

2 Comments

 1. Ch.W. le Rûtte
  January 8, 2016

  Wat een ongelofelijk leuke actie dit overzicht van “jullie boeken”.
  Veel dank

  Reply
 2. Annemieke Bieringa
  March 16, 2016

  Dag, van harte gefeliciteerd met jullie vermelding in de top 3 van leukste boekhandels van Amsterdam, zoals uitgeroepen door de lezers van Het Parool.
  Voor ons staan jullie overigens altijd al op nummer 1!
  Eveline, Annemieke en Willemijn Kuperus

  Reply

Leave a Reply

Visit Us On Facebook