Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Boekhandel het Martyrium
Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam
020 – 6732092
contact@hetmartyrium.nl

Bereikbaar met tram 12 (vanaf Amsterdam CS en Amsterdam Amstel) en 5 (vanaf Station Zuid)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 


Ramsj

Nigel Cliff: Moskouse Nachten

Aangrijpend en waargebeurd verhaal over een opmerkelijk, jonge Texaanse pianist ten tijde van de Koude Oorlog. Met zijn liefde voor de Russische klassieke muziek, stal Van Cliburn de harten van zowel de Amerikanen als de Russen, en zorgde hij voor een onverwachte verlaging van de spanningen tussen de supermachten, terwijl ze op het randje van een nucleaire oorlog stonden. In 1958 reisde de volledig onbekende 23-jarige Cliburn naar Moskou om daar mee te doen aan het eerste ‘Internationale Tsjaikovski Concours’. De Sovjets waren uiteraard niet van plan om die begeerde prijs aan een onbekende Amerikaan toe te kennen, maar toen de slungelige Texaan met zijn verlegen grijns het podium opliep en begon te spelen, had hij het hele land ogenblikkelijk in zijn ban. ‘Is hij de beste?’ vroeg Chroesjtsjov na afloop aan een van de juryleden. ‘In dat geval… geef hem die prijs!’ In dit spannende, onderhoudende en ontroerende verhaal vertelt Nigel Cliff het drama en de spanning van de Koude Oorlog. In deze uitzonderlijke tijd waren een getalenteerde musicus en de tijdloze klassieke muziek tijdelijk de enige brug tussen twee destructieve nucleaire grootmachten.

Geb., Spectrum 2017, 542 blz., van €25,- voor €12,50 Kopen
Bert Kruismans: Ons 200 jarige koninkrijk 1815-2015. De Waarheid over België & Nederland.

Bert Kruismans stelt in dit boek de vraag: wat als? Wat als de hoofdrolspelers in onze geschiedenis, zoals Leopold II en prinses Elisabeth, andere keuzes hadden gemaakt? Zich baserend op de feiten, op wat echt gebeurd is, schrijft Kruismans een ander scenario voor ons land. Een dat evengoed waarheid had kunnen zijn. Balancerend tussen humor en ernst stelt Kruismans zo ons brein en onze fantasie op de proef. Een historische illusie van formaat.

Paperback, Manteau | Nijgh & Van Ditmar 2015, 363 blz., van €22,50 voor €8,- Kopen

 P. Schreuders: Het Grote Boek van De Poezenkrant

Je weet nooit wanneer hij komt of hoe hij eruitziet. Dat is een van de kenmerken van De Poezenkrant, het eigenzinnige tijdschrift van grafisch ontwerper Piet Schreuders. Deze hilarische bloemlezing uit de nummers 1 t/m 49bis “A”bevat hoogtepunten uit alle edities verschenen tussen 1974 en 2004.

Inclusief het Supplement 2004-2014, een broodnodige aanvulling op Het Grote Boek van De Poezenkrant. Dit bevat alle edities verschenen tussen 2004 en 2014 (nummers 50-51 t/m 59).

Geb., Rubinstein 2015, 571 blz., van €69,90 voor €25,- Kopen

 Alexandra Harris: Weatherland. Writers & artists under English skies

The story of English culture over a thousand years can be told as the story of changing ideas about the weather. Writers and artists across the centuries, looking up at the same skies and walking in the same brisk air, have felt very different things. In a sweeping panorama, Weatherland allows us to witness cultural climates on the move. It tells the story of English culture, art and literature through the way the weather has influenced writers and artists. From the winner of the Guardian First Book Award 2010, it’s a celebration of English air and weather. 60+ illustrations

 

Geb., Thames & Hudson 2015, 432 blz., van €34,95 voor €12,50 KopenSarah Bakewell: At the Existentialist Café. Freedom, Being, and Apricot Cocktails

De Britse schrijfster Sarah Bakewell schreef eerder een biografie van Montaigne, maar buigt zich in dit werk over een heel andere tak van de filosofie: de existentialisten, bekend van/door o.a. Sartre en De Beauvoir. Bakewell verdiept zich in de oorsprong van deze stroming en laat zien hoe deze denkers tijdens de Tweede Wereldoorlog een rol speelden in het verzet. Ook beschrijft ze hoe het existentialisme van invloed was op feministen, antikolonialisten en studenten en gaat ze in op een aantal kwesties waar deze dwarse denkers zich destijds mee bezighielden. Kan de mens zelf bepalen wie hij is? Is hij in staat zichzelf te herscheppen? Ben ik mijn eigen vrijheid? De existentialisten wisten het. 

Gebonden, Other Press 2016, 440 blz., van €25,- voor €10,- Kopen
Gladys C. Fabre: Theo van Doesburg

Erg oud werd Theo van Doesburg niet, maar zijn invloed op de kunst is groot. In deze catalogus, samengesteld bij een expositie in kunstencentrum Bozar in Brussel, komen de verschillende Van Doesburg-lemma’s in beeld en woord aan bod: De Stijl, Dada, abstracte film en neoplasticisme. Het werk bevat 145 afbeeldingen. Van Van Doesburg zelf, maar tevens van de kunstenaars die hij in zijn kielzog meetrok. Tussendoor leest u stukken van bijvoorbeeld K. Schippers.

Geb., Mercatorfonds 2016, 175 blz., van €45,- voor €19,90 Kopen

Michael Prestwich: Medieval People. Vivid lives in a distant landscape

This engrossing, exquisitely illustrated, often witty account tells the life stories of some seventy individuals who “made” the Middle Ages. There are kings and queens, popes and politicians, soldiers and merchants, scholars, authors and visionaries. They range from the important, such as El Cid or Frederick Barbarossa, to the little known, such as the dissolute Venetian nun Clara Sanuto. Some were astonishingly successful: the empire created by Chinggis Khan was one of the most extensive ever seen. Some, such as Charles the Bold, the over-ambitious 15th–century duke of Burgundy, were failures.

Geb., Thames & Hudson 2014, 175 blz., van €39,95 voor €14,95 KopenBloomsbury

bloomsHebt u onze mooie Bloomsbury-afdeling al ontdekt? We hebben een uitgebreide collectie titels van en over Virginia Woolf, Vita Sackville-West en Vanessa Bell, en alles wat u verder altijd al had willen weten over de Bloomsbury Group.

Op onze Facebook-pagina verschijnt op gezette tijden een Bloomsbury Bulletin.


 

 

Volg ons op Facebook

 

Leave a Reply

Visit Us On Facebook