Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

 

‘Book people are nice people and bookshops
have become more than a place to buy books.
In many small communities they are a valuable social hub
for likeminded folks. But don’t forget to buy a book too!’
(Grayson Perry, kunstenaar)

 

NRC Ramsjladder 20 mei

turingAndrew Hodges: Alan Turing: The Enigma 

‘Aanbevelenswaardige biografie van Alan Turing (1912-1954), de Britse wiskundige die voor de Britse Geheime Dienst werkte en de Enigma-code van versleutelde berichten van de Duitsers brak. Turing werd na de oorlog vervolgd vanwege zijn homoseksualiteit en pleegde op relatief jonge leeftijd zelfmoord. De tekst stamt uit 1983 en belandde in 2002 nog op een vijftig boeken tellende ‘essential reading’-lijst van The Guardian.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Paperback, 2014, Princeton, 735 blz., van € 18,95 voor € 7,- Deze titel is helaas uitverkocht!

 

MLAHistoria Augusta. Keizers en tegenkeizers in de tweede en derde eeuw

‘Beroemde verzameling biografieën van Romeinse heersers uit de tweede en derde eeuw. Soms zat er een capabel mens op het pluche, maar soms ook een “perverse krankzinnige”. Tot die laatste categorie behoort bijvoorbeeld Marcus Aurelius Antoninus, beter bekend als Elagabalus of Heliogabalus, die als als jongeling vier jaar regeerde en o.a. vrouwen voor zijn wagen liet spannen en ereambten toekende aan mannen op basis van de grootte van hun geslacht. Aldus de mare, want officiële geschiedeschrijving is de Historia, zoals Jona Lendering ook in het voorwoord benadrukt, niet.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Athenaeum – Polak & Van Gennep 2012, 575 blz., van € 54,99 voor € 22,95 Kopen

bloomsBloomsbury

Sinds begin dit jaar heeft boekhandel het Martyrium een prachtige afdeling met boeken over Bloomsbury. Sinds november vorig jaar verschijnt – onregelmatig –een Bloomsbury Bulletin op Facebook. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze nieuwe Bloomsbury-titels? Mail ons: contact@hetmartyrium.nl, of laat uw gegevens achter in de winkel.

 

 

De mooiste boeken van 2015

mooiste boeken 2015Benieuwd naar wat wij de mooiste boeken van 2015 vonden?
Kom naar de winkel en haal onze brochure met de titels die wij,
Anneke, Dirk, Isabella, Marieke, Susanne en Trees het allerbeste vonden.
Of klik hier voor de digitale versie.

 

 

2016: geen plastic in zee, neem uw eigen tasje mee.

cosmicPer 1 januari 2016 mogen winkeliers in Nederland geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Vandaar dat wij hebben besloten met ingang van deze datum € 0,20 te vragen voor onze plastic tasjes. Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over deze regeling.

Als klant van het Martyrium weet u dat wij al jaren een ontmoedigingsbeleid voeren op het gebied van plastic tasjes, onder het motto: Plastic is Soo Last Year. We gebruiken samen namelijk zo’n 3 miljard tassen per jaar, gemiddeld 170 tassen per persoon. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak, op straat of in zee. Als plastic in de natuur komt, is dit slecht voor mens en dier. Dat wist u natuurlijk ook al. Wat u wellicht niet weet is dat het probleem inmiddels zo groot is dat het tijd is onze verantwoordelijkheid te nemen, en ons gedrag in dit opzicht drastisch te veranderen. Dat is moeilijk, want we zijn nu eenmaal gewoontedieren. En toch, als u ‘s ochtends een van onze tasjes bij u steekt – u weet, ze zijn bijzonder stevig en daarom makkelijk te hergebruiken – zou dat al enorm schelen. Bovendien bespaart u zo, uitgaande van die 170 tassen per persoon, per jaar, € 34,- op jaarbasis. Toevallig net het bedrag dat u had willen besteden aan die onlangs verschenen biografie, of die prachtige catalogus bij de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

Fijn dat u meedoet.

Gewijzigde openingstijden zaterdag

openingstijden

Vanaf 1 januari zijn wij op de zaterdagen tot 17.30 uur geopend

 

newsSpotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot! Spotted by Locals

Het Martyrium

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

 

1 Comment

  1. Ch.W. le Rûtte
    January 8, 2016

    Wat een ongelofelijk leuke actie dit overzicht van “jullie boeken”.
    Veel dank

    Reply

Leave a Reply

Visit Us On Facebook