Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Openingstijden-normaal

Openingstijden-normaal

Van Baerlestraat 170-172 (tram 5 stopt voor de deur)
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 020 – 6732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

‘Independent bookshops? What a terrifying thought! Go into a bookshop and anything could happen to you. You could be educated, informed, inspired, transformed, terrified, amused… you might come out a completely different person to the one you went in as. It happened to me. You have been warned.’

(Sally Nicholls, schrijver)


Boekenweek 2017


Het is zover: het absolute hoogtepunt van het literaire seizoen, de Boekenweek, is begonnen. Herman Koch schreef het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven, dat u van ons krijgt bij besteding van € 12,50 aan boeken. Een echte Koch: toegankelijk en vermakelijk.

 

Connie Palmen is verantwoordelijk voor het traditionele Boekenweekessay. De zonde van de vrouw laat zich makkelijk lezen en sluit mooi aan bij het thema van deze Boekenweek: Verboden vruchten. Aan de hand van de levens van Marilyn Monroe, Marguerite Duras, Jane Bowles en Patricia Highsmith probeert Palmen iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelf-destructie.

 

Zoals altijd rond deze tijd is het aanbod van nieuwe boeken over-weldigend. Dus u zult geen enkele moeite hebben om iets van uw gading te vinden. Mocht het toch niet lukken… wij helpen u graag!

Tot ziens in de Boekenweek!


 NRC Ramsj rubriek 24-03-2017

Steven Pinker: The Sense of Style

‘The Economist schreef ooit dat wetenschapper Steven Pinker “schrijft als een engel”. Wel, wie de schoen past, trekke hem aan, want in dit toegankelijke, luchtige boek legt Pinker uit hoe dat nu moet, goed schrijven. Hij besteedt onder andere aandacht aan de zogenaamde “curse of knowledge”, oftwel de opdracht aan de schrijver om zich in te leven in de lezer die iets niet weet wat hij zelf wèl weet.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Viking 2014, 360 blz., van €27,95 voor €9,- Kopen

 

Adam Zamoyski: Phantom Terror

‘Net als in zijn bestseller 1812 doet Zamoyski ook in dit boek verslag van een enerverende periode uit de Europese geschiedenis: de roerige jaren vanaf de Franse revolutie van 1789 tot aan de Februari-revolutie van 1848. De boeken van de Britse historicus zijn “zo levendig, geestig en briljant dat je ze niet kunt wegleggen”, aldus deze krant (Boeken, 1-5-2015).’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, William Collins 2014, 570 blz., van €49,99 voor €15,- Kopen


NRC Ramsj rubriek 17-03-2017

Timothy Snyder: Black Earth. The Holocaust As History and Warning

De Amerikaanse historicus Snyder schreef reeds een tiental boeken over Oost-Europa, maar werd beroemd door Bloodlands, waarin hij betoogde dat Midden-Europa verpletterd was door de dictators Stalin en Hitler. In Black Earth werkt hij die stelling verder uit: het is geen toeval, zegt Snyder, dat de Holocaust juist heeft plaatsgehad in die gebieden die een dubbele bezetting hebben gekend.

Gebonden, Duggan Books 2015, 460 blz., van €32,50 voor €12,50 Kopen


NRC Ramsj rubriek 10-03-2017

Hanya Yanagihara: A Little Life

‘Toen deze roman uitkwam achtte men het nog noodzakelijk om Yanagihara op de flap te pluggen als ‘“de auteur van” The People In The Trees, haar vorige roman. Nu hoeft dat niet meer, want het boek over vier vrienden die zich niet van hun traumatische verleden kunnen bevrijden groeide ook in ons land uit tot een (kritisch gewaardeerde) bestseller.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Doubleday 2015, 720 blz., van €30,- voor €10,- Kopen


NRC Ramsj rubriek 03-03-2017

Christopher Lloyd: In Search of a Masterpiece 

‘Kunsthistoricus Lloyd in een dik maar fijn boek over de artistieke meesterwerken die op het Britse en Ierse vasteland te vinden zijn in musea en paleizen. Hij houdt er een eclectische smaak op na en prijst, in korte essays, zowel de klassieke als moderne kunst. Het boek is ruim geïllustreerd en opgebouwd als een soort resigids, met hoofdstukken over Schotland, Wales, enzovoorts.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Thames & Hudson 2011, 495 blz., van €42,60 voor €17,50 Kopen


 

De mooiste boeken van 2016 volgens boekhandel het Martyrium

161209-bb2016-brochure

De brochure met onze mooiste boeken van het jaar is van de persen gerold en ligt voor u klaar in de winkel. Tweeëndertig boeken die u volgens ons absoluut moet lezen, en drie die u in elk geval even moet doorbladeren.

Wilt u onze brochure online bekijken, klik dan hier.


Bloomsbury

blooms Sinds begin dit jaar heeft boekhandel het Martyrium een prachtige afdeling met boeken over Bloomsbury. Sinds november vorig jaar verschijnt – onregelmatig –een Bloomsbury Bulletin op Facebook. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze nieuwe Bloomsbury-titels? Mail ons: contact@hetmartyrium.nl, of laat uw gegevens achter in de winkel.

 


2016: geen plastic in zee, neem uw eigen tasje mee.

cosmicPer 1 januari 2016 mogen winkeliers in Nederland geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Vandaar dat wij hebben besloten met ingang van deze datum € 0,20 te vragen voor onze plastic tasjes. Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over deze regeling.

Als klant van het Martyrium weet u dat wij al jaren een ontmoedigingsbeleid voeren op het gebied van plastic tasjes, onder het motto: Plastic is Soo Last Year. We gebruiken samen namelijk zo’n 3 miljard tassen per jaar, gemiddeld 170 tassen per persoon. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak, op straat of in zee. Als plastic in de natuur komt, is dit slecht voor mens en dier. Dat wist u natuurlijk ook al. Wat u wellicht niet weet is dat het probleem inmiddels zo groot is dat het tijd is onze verantwoordelijkheid te nemen, en ons gedrag in dit opzicht drastisch te veranderen. Dat is moeilijk, want we zijn nu eenmaal gewoontedieren. En toch, als u ‘s ochtends een van onze tasjes bij u steekt – u weet, ze zijn bijzonder stevig en daarom makkelijk te hergebruiken – zou dat al enorm schelen. Bovendien bespaart u zo, uitgaande van die 170 tassen per persoon, per jaar, € 34,- op jaarbasis. Toevallig net het bedrag dat u had willen besteden aan die onlangs verschenen biografie, of die prachtige catalogus bij de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

Fijn dat u meedoet.


 Gewijzigde openingstijden zaterdag

openingstijden

Vanaf 1 januari zijn wij op de zaterdagen tot 17.30 uur geopend

 

 

newsSpotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot! Spotted by Locals


 Het Martyrium

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.


Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

 

2 Comments

 1. Ch.W. le Rûtte
  January 8, 2016

  Wat een ongelofelijk leuke actie dit overzicht van “jullie boeken”.
  Veel dank

  Reply
 2. Annemieke Bieringa
  March 16, 2016

  Dag, van harte gefeliciteerd met jullie vermelding in de top 3 van leukste boekhandels van Amsterdam, zoals uitgeroepen door de lezers van Het Parool.
  Voor ons staan jullie overigens altijd al op nummer 1!
  Eveline, Annemieke en Willemijn Kuperus

  Reply

Leave a Reply

Visit Us On Facebook