Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

 

‘Book people are nice people and bookshops
have become more than a place to buy books.
In many small communities they are a valuable social hub
for likeminded folks. But don’t forget to buy a book too!’
(Grayson Perry, kunstenaar)

 

NRC Ramsjladder vrijdag 5 februari

priestlandDavid Priestland: Merchant, Soldier, Sage. A History of the World in Three Classes

De Britse historicus David Priestland verklaart de crises in de wereldgeschiedenis door de machtswisseling van drie kasten: ‘handelaren’ (bankiers, ondernemers en andere kapitalisten), ‘wijzen’ (de clericale-intellectuele bovenlaag die vroeger voornamelijk bestond uit priesters en monniken en in moderne tijden uit bureaucraten en technocraten bij overheid en bedrijfsleven) en ‘soldaten’, de tot gewapende strijd geneigde elite, zoals koningen en aristocraten in het oude Europa of de latere staatsinstellingen die verbonden zijn met het leger. De macht van de handelaren, die Priestland verantwoordelijk houdt voor de financiële crisis van 2008, moet heden grondig worden ingeperkt.

Gebonden, The Penguin Press 2013, 343 blz., van €27,95 voor €10,- Kopen

 

privedomeinen50 jaar Privé-domein

In 1966 verschenen bij uitgeverij de Arbeiderspers de eerste delen in de serie Privé-domein, die zoals bekend zou uitgroeien tot een literair instituut. Intussen zijn we vijftig jaar en zowat driehonderd uitgaven van brieven, dagboeken en memoires verder. Ter viering van dat mooie feit zijn bijna alle leverbare Privédomein-titels tijdelijk slechts € 15,00.  In de winkel ligt een brochure voor u klaar met een overzicht van de betreffende titels en een korte inleiding door Lisa Kuitert. De actie loopt tot 1 mei 2016 (en zolang de voorraad strekt).

 

schwob

Schwob-winterselectie 2016

Het team van de website Schwob blijft met onverminderd enthousiasme speuren naar twintigste-eeuwse literatuur die aan onze aandacht dreigt te ontsnappen: herontdekkingen, vergeten klassiekers, ten onrechte niet eerder vertaalde meesterwerken… De negen titels uit de Schwob-winterselectie 2016 – van onder meer Angela Carter, Emmanuel Bove en César Aira – liggen nu in de winkel. Meer weten over dit mooie initiatief? Klik hier. Voor de boeken: klik hier en voer als zoekopdracht Schwob in.

De mooiste boeken van 2015

mooiste boeken 2015Benieuwd naar wat wij de mooiste boeken van 2015 vonden?
Kom naar de winkel en haal onze brochure met de titels die wij,
Anneke, Dirk, Isabella, Marieke, Susanne en Trees het allerbeste vonden.
Of klik hier voor de digitale versie.

 

 

2016: geen plastic in zee, neem uw eigen tasje mee.

cosmicPer 1 januari 2016 mogen winkeliers in Nederland geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Vandaar dat wij hebben besloten met ingang van deze datum € 0,20 te vragen voor onze plastic tasjes. Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over deze regeling.

Als klant van het Martyrium weet u dat wij al jaren een ontmoedigingsbeleid voeren op het gebied van plastic tasjes, onder het motto: Plastic is Soo Last Year. We gebruiken samen namelijk zo’n 3 miljard tassen per jaar, gemiddeld 170 tassen per persoon. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak, op straat of in zee. Als plastic in de natuur komt, is dit slecht voor mens en dier. Dat wist u natuurlijk ook al. Wat u wellicht niet weet is dat het probleem inmiddels zo groot is dat het tijd is onze verantwoordelijkheid te nemen, en ons gedrag in dit opzicht drastisch te veranderen. Dat is moeilijk, want we zijn nu eenmaal gewoontedieren. En toch, als u ‘s ochtends een van onze tasjes bij u steekt – u weet, ze zijn bijzonder stevig en daarom makkelijk te hergebruiken – zou dat al enorm schelen. Bovendien bespaart u zo, uitgaande van die 170 tassen per persoon, per jaar, € 34,- op jaarbasis. Toevallig net het bedrag dat u had willen besteden aan die onlangs verschenen biografie, of die prachtige catalogus bij de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

Fijn dat u meedoet.

Gewijzigde openingstijden zaterdag

openingstijden

Vanaf 1 januari zijn wij op de zaterdagen tot 17.30 uur geopend

 

newsSpotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot! Spotted by Locals

Het Martyrium

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

 

1 Comment

  1. Ch.W. le Rûtte
    January 8, 2016

    Wat een ongelofelijk leuke actie dit overzicht van “jullie boeken”.
    Veel dank

    Reply

Leave a Reply

Visit Us On Facebook