Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Van Baerlestraat 170-172
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 0206732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 18:00 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

 

‘Book people are nice people and bookshops
have become more than a place to buy books.
In many small communities they are a valuable social hub
for likeminded folks. But don’t forget to buy a book too!’
(Grayson Perry, kunstenaar)

 

 NRC Ramsjladder 27 november

ideal-logoLet op: als gevolg van een technische storing is het tijdelijk niet mogelijk via Ideal te betalen. Wanneer u boeken bestelt krijgt u een factuur meegestuurd.

ozAmos Oz & Fania Oz-Salzberger: Jews and words

‘Project dat de bekende Israëlische romanschrijver met zijn dochter aanging om licht te werpen op de vraag waarom joden zo hechten aan woorden en teksten. De twee zien zichzelf als seculiere joden maar lezen de fictie uit de Bijbel als een waardevolle literaire tekst vol menselijke waarheden. Ook de vorm van dit boekje is interessant. Het is essay, dialoog, verhaal en betoog ineen.’ (NRC)

Gebonden, Yale University Press 2012, 232 blz., van €25,- voor €9,- Kopen
Deze titel is momenteel uitverkocht, maar komt in februari weer binnen tegen dezelfde prijs.
U kunt nu reserveren

cookeryMedlar Lucan e.a.: A Visual History of Cookery.

‘Fraai vormgegeven boek over de manier waarop bekende gerechten uit de internationale keuken door de jaren heen in beeld zijn weergegeven. De auteurs gaan landen als Frankrijk, Italië en Engeland af en laten zien hoe klassieke gerechten ontstonden en op schilderijen, foto’s en advertenties werden getoond. Intussen komen ook de carrières van bekende chefs als Paul Bocuse en Joël Robuchon aan bod.’ (NRC)

Gebonden, Black Dog 2009, 350 blz., van €55,- voor €17,50 Kopen

thije adamsLezing Thije Adams

Op donderdag 10 december houdt Thije Adams een lezing naar aanleiding van zijn onlangs verschenen essay Kunst: wordt een mens daar beter van? Toegang € 2,50, aanvang 20.00 uur

U kunt zich nu al opgeven. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

 

 

medewerkerMedewerker gezocht

Om ons team te versterken zoeken wij per direct een

ervaren medewerker voor drie dagen per week

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met ervaring in de boekhandel, die zelfstandig en accuraat kan werken, initiatief toont, goed met klanten kan communiceren, breed geïnteresseerd en algemeen ontwikkeld is, meedenkt, veel leest en zijn enthousiasme over gelezen boeken kan overbrengen.
Tot de taken behoren het verkopen van boeken, adviseren van klanten, kassawerkzaamheden, het op orde houden van de winkel, het uitpakken en prijzen van binnengekomen boeken en verder alle in de dagelijkse praktijk voorkomende werkzaamheden.
Boekhandel het Martyrium werd door NRC Handelsblad uitverkoren tot een van de beste boekhandels van Nederland, en staat o.a. bekend om zijn fantastische ramsjafdeling.
Wij bieden een marktconform salaris volgens de CAO Boekhandel.
Gezien de samenstelling van ons team gaat onze voorkeur uit naar een jonge, mannelijke collega.
Ben je geïnteresseerd, kom dan even binnen om kennis te maken en je CV af te geven.

Zaterdag langer open

openingstijden

Vanaf 3 oktober zijn wij op de zaterdagen tot 18.00 uur geopend

 

Joost Zwagerman, 1963 – 2015

joost

Toen ik vanochtend het stapeltje Volkskranten pakte om in het krantenrek te leggen zag ik de foto. Veel te groot voor een prijs, flitste het door mijn hoofd. Het zal niet waar zijn. Het was waar. Zelfmoord. Ik ben achter in het kantoor gaan zitten en heb het vreselijke nieuws een tijdje op me laten inwerken. Ik had gisteren nog aan hem gedacht, toen ik bij toeval, vanwege een wisselstoring, met de trein in Haarlem was beland, op weg van Gent naar huis.
Beelden kwamen op, veel beelden. Joost als vaste klant, Joost als vader op het schoolplein, Joost op de tv, Joost als kunstliefhebber – hij keek zoals ik, of zoals ik graag had gewild. We deelden een grote bewondering voor Bernard Dewulf, de Vlaamse kunstrecensent – , Joost als curator en recensent – van o.a. mijn boek. Nou ja, dat van mijn uitgeverij. Een mooie recensie, erg fijn – , Joost op ‘ons’ filmpje, dat op de website staat, Joost als muziekliefhebber, Joost als schrijver, altijd bereid om zijn boeken te signeren, zelfs tijdens een kort bezoekje in ‘zijn’ Boekenweek, Joost als boekhouder – hij vergat nooit een bonnetje te vragen.
Maar vooral Joost als boekengek, een ander woord is er niet. Hij was, jaren geleden al, een van de eerste voorvechters van ‘het vinden wat je niet zoekt’, het verrassingselement dat een boekhandel écht goed maakt.
En altijd, altijd was er bij mij dat gevoel dat je niet te dichtbij mocht komen. Dat hij je een beetje op afstand hield.
Die afstand is nu te groot geworden. (Dirk)

Interview met Joost Zwagerman

Bekijk het interview met Joost Zwagerman, dat in onze winkel werd opgenomen, waarin hij een warm pleidooi houdt voor de betere boekhandel.

newsSpotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot! Spotted by Locals

Het Martyrium

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.

Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

Leave a Reply

Check Our FeedVisit Us On Facebook