Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Openingstijden

Openingstijden

Van Baerlestraat 170-172 (tram 5 stopt voor de deur)
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 020 – 6732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

‘Independent bookshops? What a terrifying thought! Go into a bookshop and anything could happen to you. You could be educated, informed, inspired, transformed, terrified, amused… you might come out a completely different person to the one you went in as. It happened to me. You have been warned.’

(Sally Nicholls, schrijver) 

 


NRC Ramsjrubriek 16-03-2018

Nop Maas: Gerard Reve. Kroniek van een schuldig leven

Dat deze twee boeken in de ramsj zijn beland leidde afgelopen weekend nog tot een berichtje op de literaire site Tzum. Sec gezien is de prijsverlaging geen nieuws, want twee jaar geleden boden boekhandelaren de (uit totaal drie delen bestaande) Reve-biografie óók reeds voor een kleine prijs aan. Ondanks dat: de eerste twee delen die thans opnieuw tegen een verlaagde prijs worden aangeboden zijn erg mooi. Maas hanteert een documentaire-achtige aanpak die de recensenten van deze krant erg goed beviel en vol staat met anekdotes en uitspraken om uit te blijven citeren.

Twee paperbacks, Van Oorschot 2009, 1580 blz., van €70,- voor €25,- Kopen

 


NRC Ramsjrubriek 09-03-2018

Ann Goldstein (red.): The Complete Works of Primo Levi. Volumes I,II, III 

“Die toon: precies, beheerst, klassiek, is de grootste kracht van Is dit een mens, een boek dat vijftig jaar na verschijning nog altijd een verpletterende indruk achterlaat.” Aldus Bas Heijne in 1997 bij de verschijning van de biografie van de joods-Italiaanse schrijver en Auschwitz-overlever Primo Levi (1919-1987). In deze prachtige, driedelige cassette zijn alle teksten van Levi te vinden, van romans en essays tot gedichten en verhalen. Met een inleiding van Toni Morrison.

Drie gebonden delen in een cassette, Liveright 2015, 2900 blz., van €99,95 voor €29,95 – Deze titel is momenteel niet op voorraad; nieuwe voorraad verwachten we in de loop van deze week binnen te krijgen  Kopen


NRC Ramsjrubriek 02-03-2018

Marc Hameleers e.a.: Kaarten van Amsterdam 1538-1865

In 1538 was Amsterdam in wezen niets meer dan wat we nu een dorp noemen; onze hoofdstad had destijds namelijk slechts 12.000 bewoners. 1538 was het jaar waarin Cornelis Anthonisz. de oudst bekende kaart van Amsterdam vervaardigde. Deze en 220 andere kaarten die men in de 327 jaar die erop volgden van Amsterdam maakte zijn te vinden in deze kloeke bundeling.

Gebonden, Thoth 2013, 420 blz., van €69,50 voor €19,95 Kopen 

 


NRC Ramsjrubriek 9-02-2018

J.D.F. van Halsema: Vrienden & Visioenen

Het is, gelet op de recente verschijning van een serie boeken over het onder werp, niet overdreven om te stellen dat de Tachtigers zich verheugen in hernieuwde belangstelling. Van een paar jaar terug is bijvoorbeeld dit werk, waarin Dick van Halsema de motieven en levensloop van de beweging doorneemt. Over o.a. de invloed van Baudelaire op het gezelschap; het democratisch idealisme van Verwey en de impact van de dood van Jacques Perk.

Paperback, Historische Uitgeverij 2010, 496 blz., van €39,95 voor €12,50 Kopen


NRC Ramsjrubriek 02-02-2018

Stewart MacKay: The Angel of Charleston

“Zij heeft zichzelve aan de vloer verpand/om deze voor de voeten te versieren/van dichters, predikanten, kruidenieren,/want er is onderscheid van rang en stand.” Deze regels uit het beroemde ‘Werkster’ van Gerrit Achterberg zijn van toepassing op de in dit boek gememoreerde Grace Higgens, die de huishoudster en kok was van de familie Bell, loten aan de boom van de Britse intellectuele Bloomsbury-groep. Met foto’s.

Gebonden, British Library 2013, 155 blz., van €27,95 voor €9,- Kopen


NRC Ramsjrubriek 12-01-2018

Wiel Kusters: Mijn versnipperd bestaan. Het leven van Kees Fens 1929-2008

Kees Fens was de belangrijkste naoorlogse literair criticus van Nederland. In de mooi gebonden uitgevoerde biografie zet schrijver, dichter en wetenschapper Wiel Kusters Fens neer als een hardwerkende, sociale klimmer die bij o.a. De Linie, De Tijd en De Volkskrant werkte. Volgens deze krant bevat het boek tal van interessante dingen, maar was het eindresultaat toch te pover, juist doordat de literatuur er wat bekaaid van af komt.

Gebonden, Athenaeum – Polak & Van Gennep 2014, 598 blz., van €39,99 voor €12,50 Kopen


 

Bloomsbury

blooms Sinds begin dit jaar heeft boekhandel het Martyrium een prachtige afdeling met boeken over Bloomsbury. Sinds november vorig jaar verschijnt – onregelmatig –een Bloomsbury Bulletin op Facebook. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze nieuwe Bloomsbury-titels?

Mail ons: contact@hetmartyrium.nl, of laat uw gegevens achter in de winkel.

 


 

2016: geen plastic in zee, neem uw eigen tasje mee.

cosmicPer 1 januari 2016 mogen winkeliers in Nederland geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Vandaar dat wij hebben besloten met ingang van deze datum € 0,20 te vragen voor onze plastic tasjes. Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over deze regeling.

Als klant van het Martyrium weet u dat wij al jaren een ontmoedigingsbeleid voeren op het gebied van plastic tasjes, onder het motto: Plastic is Soo Last Year. We gebruiken samen namelijk zo’n 3 miljard tassen per jaar, gemiddeld 170 tassen per persoon. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak, op straat of in zee. Als plastic in de natuur komt, is dit slecht voor mens en dier. Dat wist u natuurlijk ook al. Wat u wellicht niet weet is dat het probleem inmiddels zo groot is dat het tijd is onze verantwoordelijkheid te nemen, en ons gedrag in dit opzicht drastisch te veranderen. Dat is moeilijk, want we zijn nu eenmaal gewoontedieren. En toch, als u ‘s ochtends een van onze tasjes bij u steekt – u weet, ze zijn bijzonder stevig en daarom makkelijk te hergebruiken – zou dat al enorm schelen. Bovendien bespaart u zo, uitgaande van die 170 tassen per persoon, per jaar, € 34,- op jaarbasis. Toevallig net het bedrag dat u had willen besteden aan die onlangs verschenen biografie, of die prachtige catalogus bij de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

Fijn dat u meedoet.


newsSpotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot! Spotted by Locals

 


 Het Martyrium

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.


Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

3 Comments

 1. Ch.W. le Rûtte
  January 8, 2016

  Wat een ongelofelijk leuke actie dit overzicht van “jullie boeken”.
  Veel dank

  Reply
 2. Annemieke Bieringa
  March 16, 2016

  Dag, van harte gefeliciteerd met jullie vermelding in de top 3 van leukste boekhandels van Amsterdam, zoals uitgeroepen door de lezers van Het Parool.
  Voor ons staan jullie overigens altijd al op nummer 1!
  Eveline, Annemieke en Willemijn Kuperus

  Reply
 3. Atie Engel
  December 30, 2017

  Leon Verschoor: succescals nieuwe eigenaar van deze mooie boekhandel.
  En Dirk Meulema: succes met je uitgeverij.
  Voor heel Martyrium: een mooi 2018.

  Reply

Leave a Reply

Visit Us On Facebook