Een van de 15 beste boekhandels van Nederland - NRC

Openingstijden-normaal

Openingstijden-normaal

Van Baerlestraat 170-172 (tram 5 stopt voor de deur)
1071 BH Amsterdam

E-mail: contact@hetmartyrium.nl|
Telefoon: 020 – 6732092

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
Zaterdag: 09:00 – 17:30 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten,
tenzij anders aangegeven

 

‘Book people are nice people and bookshops have become more than a place to buy books. In many small communities they are a valuable social hub for likeminded folks. But don’t forget to buy a book too!’

(Grayson Perry, kunstenaar)

 


De mooiste boeken van 2016 volgens boekhandel het Martyrium

161209-bb2016-brochure

De brochure met onze mooiste boeken van het jaar is van de persen gerold en ligt voor u klaar in de winkel. Tweeëndertig boeken die u volgens ons absoluut moet lezen, en drie die u in elk geval even moet doorbladeren.

Wilt u onze brochure online bekijken, klik dan hier.


Uitverkoop

uitverkoop

Onze jaarlijkse uitverkoop start op zaterdag 14 januari om 9.00 uur, en wordt net als vorig jaar in de winkel gehouden.
De uitverkoop duurt tot en met vrijdag 20 januari.

 

 


NRC Ramsj rubriek 13-01-2016

large_441881404_rotundaJakob Straub: Roma Rotunda  

‘Bewerkelijk boek waarin zich, na enig vouwwerk, 36 door Straub gefotografeerde Romeinse gewelven bevinden, dus die delen van kerken en andere religieuze gebouwen waar u zich normaal de nek bij verrekt. Straub hoopt zo inzicht te geven in het eigenlijke thema van gewelfverfraaiingen: de oneindigheid.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Hatje Cantz 2015, 80 blz., van €45,- voor €17,50 Kopen 

 

large_2107602210_9200000000037682Ewoud Kieft: Oorlogsmythen. Willem Frederik Hermans en de Tweede Wereldoorlog

‘Willem Frederik Hermans was een fervent doorprikker van ‘oorlogsmythen’: verhalen waarin de Nederlandse heldhaftigheid tijdens de Duitse bezetting sterk was aangezet. Historicus Kieft, medewerker van deze krant, onderzoekt in dit erudiete werk in hoeverre Hermans’ sceptische houding terecht was en waar deze, biografisch en intellectueel, uit valt te verklaren.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Paperback, De Bezige Bij 2012, 284 blz., van €18,90 voor €5,- Kopen


NRC Ramsj rubriek 06-01-2016

cohenJohn Cohen: Here and Gone. Bob Dylan, Woody Guthrie & the 1960’s

‘Mooie collectie foto’s van John Cohen, de man die o.a. een jonge Bob Dylan fotografeerde bij zijn eerste komst naar New York. Overige Cohen-wapenfeiten: intieme foto’s van Dylans held Woody Guthrie, van de orerende wildeman Jerry Garcia en van protesterende of uitzinnige hippie’s en andere lieden die de jaren zestig kleur gaven.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Steidl 2014, 152 blz., van €38,- voor €17,50 Kopen


NRC Ramsj rubriek 30-12-2016

large_1815817857_richterDietmar Elger (red.): Gerhard Richter. Landscapes 

‘Een van de meest vooraanstaande schilders van onze tijd, Gerhard Richter, schilderde zijn eerste landschap in 1963, waarna het al snel uitgroeide tot een van zijn meest geliefde genres. Dit boek biedt een overzicht van dit deel van Richters oeuvre, dat hij vaak bewust vaag afbeeldde, alsof de landschappen uit een rijdend voertuig zijn gefotografeerd.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Hatje Cantz 2012, 175 blz., van €39,80 voor €19,95   Kopen


NRC Ramsj rubriek 23-12-2016

staatIdo de Haan e.a. (red.): Een nieuwe staat. Het begin van het Koninkrijk Nederland

‘Werk dat in opdracht van het Nationaal Comité 200 jaar Koninrijk der Nederlanden verscheen om te vieren dat we al sinds 1813 een onafhankelijk volk zijn. Ruim twintig vooraanstaande historici kregen allemaal een hoofdstuk toebedeeld om in woord en beeld te beschrijven hoe we sindsdien met vallen en opstaan op eigen benen kwamen te staan. Met prachtig beeldmateriaal.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Prometheus/Bert Bakker 2013, 414 blz., van €45,- voor €12,50 Kopen


Lucanus: Burgeroorlog

burgeroorlog‘Eerste volledig metrische vertaling – van de hand van Piet Schrijvers – van het epos van de jonge Romeinse dichter Lucanus over de orlog tussen Caesar en Pompeius. Het boek wordt ingeleid door Piet Gerbrandy, die de lezers wijst op “het vuur, de walging en de beeldende kracht” die bij de retorisch begaafde Lucanus van de pagina’s “spatten”.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden, Athenaeum-Polak & Van Gennep 2013, 285 blz., van € 35,- voor € 12,50 Kopen


 NRC Ramsj rubriek 18-11-2016

audubonRoberta J.M. Olson: Audubon’s Aviary. The Original Watercolors for The Birds of America.

‘Afgelopen april kwam het bericht naar buiten dat John James Audubon (1785-1851) waarschijnlijk geprobeerd heeft om een bevriende soortenjager op een dwaalspoor te brengen door hem informatie over niet-bestaande knaagdieren in de maag te splitsen. Het zou passen bij Audubon, die een afwijkende levensloop had. Deze box bevat zijn levenswerk, het prachtige The Birds of America, een collectie aquarellen van de vogels die het Amerikaanse continent aan het begin van de negentiende eeuw rijk was. Met een essay van Marjorie Shelley.’ (Sebastiaan Kort, NRC)

Gebonden in cassette, Skira/Rizzoli van €198,- voor €99,- Kopen  


 Nieuw in ons assortiment: prints van de Vlaamse uitgeverij Ludion

tuymans

Eerder hadden we al de editie ‘Cherish’ bij het fotoboek van Robin de Puy. Die is inmiddels helemaal uitverkocht.
Nu hebben we een ongelofelijk mooie originele zeefdruk, Orchid, van Luc Tuymans, op BFK Rives 250 g lompenhoudend, handgeschept papier. Oplage 80 exemplaren, gesigneerd. Blad: 73,5 cm hoog en 56 cm breed. Beeld: 56,5 cm hoog en 43,5 cm breed. Gedrukt in Antwerpen, Tubbax onder leiding van Roger Vandaele, in 10 drukgangen.  Prijs € 3500,- (zichtexemplaar in de winkel)

 

 


Bloomsbury

blooms
Sinds begin dit jaar heeft boekhandel het Martyrium een prachtige afdeling met boeken over Bloomsbury. Sinds november vorig jaar verschijnt – onregelmatig –een Bloomsbury Bulletin op Facebook. Wilt u op de hoogte worden gehouden van onze nieuwe Bloomsbury-titels? Mail ons: contact@hetmartyrium.nl, of laat uw gegevens achter in de winkel.

 

 


2016: geen plastic in zee, neem uw eigen tasje mee.

cosmicPer 1 januari 2016 mogen winkeliers in Nederland geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Vandaar dat wij hebben besloten met ingang van deze datum € 0,20 te vragen voor onze plastic tasjes. Hier vindt u meer gedetailleerde informatie over deze regeling.

Als klant van het Martyrium weet u dat wij al jaren een ontmoedigingsbeleid voeren op het gebied van plastic tasjes, onder het motto: Plastic is Soo Last Year. We gebruiken samen namelijk zo’n 3 miljard tassen per jaar, gemiddeld 170 tassen per persoon. Deze verdwijnen vaak in de afvalbak, op straat of in zee. Als plastic in de natuur komt, is dit slecht voor mens en dier. Dat wist u natuurlijk ook al. Wat u wellicht niet weet is dat het probleem inmiddels zo groot is dat het tijd is onze verantwoordelijkheid te nemen, en ons gedrag in dit opzicht drastisch te veranderen. Dat is moeilijk, want we zijn nu eenmaal gewoontedieren. En toch, als u ‘s ochtends een van onze tasjes bij u steekt – u weet, ze zijn bijzonder stevig en daarom makkelijk te hergebruiken – zou dat al enorm schelen. Bovendien bespaart u zo, uitgaande van die 170 tassen per persoon, per jaar, € 34,- op jaarbasis. Toevallig net het bedrag dat u had willen besteden aan die onlangs verschenen biografie, of die prachtige catalogus bij de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

Fijn dat u meedoet.


Gewijzigde openingstijden zaterdag

openingstijden

Vanaf 1 januari zijn wij op de zaterdagen tot 17.30 uur geopend

 

 

newsSpotted by Locals

Leuk nieuw initiatief. En wij zijn al gespot! Spotted by Locals


Het Martyrium

U vindt ons op loopafstand van het Concertgebouw en het Museumplein. Ideaal dus om, als u voor een concert of een bezoek aan het Stedelijk, het Van Gogh of het Rijksmuseum in Amsterdam bent, de dag af te sluiten met ouderwets grasduinen in een heerlijke boekhandel. De trams van en naar de stations Amsterdam Centraal (lijn 5), Amsterdam Amstel (lijn 12) en Amsterdam Zuid-WTC (lijn 5) stoppen voor de deur (halte Roelof Hartplein)! Alle boeken die op onze website worden vermeld zijn bestelbaar via onze WEBSHOP, waar u zowel nieuwe boeken als onze vertrouwde ramsjaanbiedingen vindt.


Facebook

Volg ons op Facebook: we zijn actief, en er valt altijd wel iets te beleven.

 

2 Comments

 1. Ch.W. le Rûtte
  January 8, 2016

  Wat een ongelofelijk leuke actie dit overzicht van “jullie boeken”.
  Veel dank

  Reply
 2. Annemieke Bieringa
  March 16, 2016

  Dag, van harte gefeliciteerd met jullie vermelding in de top 3 van leukste boekhandels van Amsterdam, zoals uitgeroepen door de lezers van Het Parool.
  Voor ons staan jullie overigens altijd al op nummer 1!
  Eveline, Annemieke en Willemijn Kuperus

  Reply

Leave a Reply

Visit Us On Facebook