Bookstore Day Aanbieding (1)

Bookstore Day Aanbieding (1)

Posted by: on Apr 22, 2017 | No Comments

 

Drie jaar geleden kreeg u van ons ter gelegenheid van de jaarwisseling Het onbekende onbekende, boekhandels en het genot van niet krijgen wat je wilde, van Mark Forsyth cadeau. Het onbekende onbekende is een vlammend, grappig en erudiet pleidooi voor de serieuze en eigenzinnige boekhandel. Tegelijkertijd met de speciaal voor ons gemaakte uitgave verscheen een handelseditie. In Engeland werd dit erudiete en grappige essay uitgegeven ter gelegenheid van de Independent Booksellers Week. En dus grijpen wij deze eerste (Independent) Bookstore Day aan om dit vrolijke boekje nogmaals onder uw aandacht te brengen. En hoe. Op zaterdag 29 april bieden wij dit kleinood eenmalig aan voor slechts € 1,50. En, mocht u het destijds van ons hebben gekregen, dan is dit dé gelegenheid om uw vrienden en boekenminnende familieleden te fêteren.

 

Boekenweek

Boekenweek

Posted by: on Mar 26, 2017 | No Comments

 

Opvallend hoe er in de breedte wordt gekocht, deze Boekenweek, en er maar een paar titels een klein beetje uitspringen. Opvallend ook dat een van onze absolute lievelingsboeken van dit moment bij die kleine groep hoort: Het achtste leven, van Nino Haratischwili. En omdat de uitgever en wij zó overtuigd zijn dat u dit boek ook prachtig zult vinden, hebben we nu een ‘niet goed, geld terug’ – actie. U koopt het boek, begint te lezen, en als het niet bevalt brengt u het gewoon terug en krijgt uw geld terug. Wedden dat u niet terugkomt? Althans, niet om dit boek te ruilen. Natuurlijk wel voor andere boeken…

Boekenweek (dag 1)

Boekenweek (dag 1)

Posted by: on Mar 25, 2017 | No Comments

 

De Boekenweek is begonnen! De etalages zien er prachtig en spannend uit – al zeggen we het
zelf -, de themablokjes zijn klaar, de nieuwe boeken staan in keurige stapels op u te wachten. Kortom, wij zijn er helemaal klaar voor. En dan schijnt ook nog eens de zon en is het volop lente. Niets staat een bezoek aan ons nog in de weg. Tot zometeen!

 

Boekenweek

Boekenweek

Posted by: on Mar 24, 2017 | No Comments


De winkel is flink in rep en roer, want morgen begint de Boekenweek. En dus wordt er hard gewerkt aan etalages, ‘het blok’, kleine themablokjes, het verversen van de stapels met nieuwe titels, het updaten van onze eigen aanbevelingen enzovoort, enzovoort. De eerste resultaten mogen er zijn. Vooral deze etalage laat op niet mis te verstane manier zien wat het thema van deze Boekenweek is. Al raden wij u aan om toch vooral als het donker is te komen kijken. Scandaleux!

De laatste snik

De laatste snik

Posted by: on Dec 22, 2016 | No Comments


Drie weken geleden kwam het bericht dat uitgever George Coppens met een nieuw boek zou komen. Deze keer niet als Coppens & Frenks, maar onder de veelzeggende naam Uitgeverij De laatste snik. Toch heeft ‘De ongewisse stad’ van J.M.A Paroutaud, dat door de uitgever zelf werd gebracht, alle kenmerken van een een heuse Coppens & Frenks: een volstrekt onbekende auteur, een prachtig, duister omslag, en een schitterende gebonden uitgave. Nu maar hopen dat het niet echt de laatste snik is van George…

J.M.A Paroutaud – De ongewisse stad, Uitgeverij De laatste snik, gebonden, € 23,50 Kopen 

 

Marcel Duchamp – Boîte-en-valise

Marcel Duchamp – Boîte-en-valise

Posted by: on Oct 1, 2016 | No Comments

Marcel Duchamp’s Boîte-en-valise is voor veel kunstliefhebbers een begrip: een oeuvrecatalogus, op een wel heel speciale manier samengesteld door de kunstenaar zelf (zie filmpje).
Wij hebben op dit moment een prachtige facsimile uitgave van deze unieke box in onze collectie, en in de etalage. De oplage is inmiddels uitverkocht begrepen we van de uitgever, maar wij hebben nog twee exemplaren. Over de prijs hoeft u zich geen zorgen te maken: € 180,- is geen geld voor zo’n fraai kunstwerk!

Sterke vrouwen

Sterke vrouwen

Posted by: on Jul 8, 2016 | No Comments


De aanleiding was een atelierbezoek bij Monique Nieberg, vriendin en klant van onze winkel. Een hele reeks schilderijen van rokende vrouwen inspireerde ons tot een ‘fantastische etalage’ – dat vinden onze klanten, en wij eigenlijk ook wel – met boeken rondom het thema ‘sterke vrouwen’. Centraal staan drie van Niebergs schilderijen. Opvallend is hoeveel sterke vrouwen roken/rookten…

Max Porter – Verdriet is het ding met veren

Max Porter – Verdriet is het ding met veren

Posted by: on May 20, 2016 | No Comments

Twee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte.

Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai – tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal.

Het is onwaarschijnlijk knap hoe de auteur in de luttele pagina’s die het boek telt alle stadia van een rouwproces aan bod laat komen. Het is proza, maar wordt op een zeer poëtische manier ter schrift gesteld. Prachtig.

De Bezige Bij, gebonden, 128 blz. € 14,90 Kopen

H.M. van den Brink – Dijk

H.M. van den Brink – Dijk

Posted by: on Feb 12, 2016 | No Comments

Op een koude ochtend in 1961 beginnen twee jongens hun werkzame leven in een kantoor aan een slordige gracht in Amsterdam. Meer dan veertig jaar later moet een van beiden afscheid nemen. Terwijl alles om hem heen veranderd is, lijkt Karl Dijk al die tijd dezelfde te zijn gebleven. Maar juist dat maakt hem voor zijn collega zo raadselachtig. Wat verklaart bijvoorbeeld dat Dijk op zijn eigen afscheidsreceptie niet verschijnt? Is meegaandheid tegenover je superieuren en je collega’s beter dan het vasthouden aan principes? En wat blijft er van een leven lang toegewijde arbeid uiteindelijk over?

Van den Brink roept een weemoedig beeld op van de jaren zestig, leven in de provincie (Noord-Holland) en de middenstand in die tijd en op die plaats. Niets lijkt echter bestand tegen de tand des tijds. Behalve wellicht Dijk, de ambtenaar van het ijkwezen, die reminiscenties oproept aan de personages in Het Bureau van Voskuil. Een prachtig geschreven roman en van den Brink blinkt uit in fraaie metaforen.

Uitgeverij AtlasContact, 188 pagina’s, gebonden, € 18,99 Kopen

David Esterley – The Lost Carving. A Journey to the Heart of Making

David Esterley – The Lost Carving. A Journey to the Heart of Making

Posted by: on Sep 24, 2015 | No Comments

Awestruck at the sight of a Grinling Gibbons carving in a London church, David Esterly chose to dedicate his life to woodcarving—its physical rhythms, intricate beauty, and intellectual demands. Forty years later, he is the foremost practitioner of Gibbons’s forgotten technique, which revolutionized ornamental sculpture in the late 1600s with its spectacular cascades of flowers, fruits, and foliage.

After a disastrous fire at Henry VIII’s Hampton Court Palace, Esterly was asked to replace the Gibbons masterpiece destroyed by the flames. It turned out to be the most challenging year in Esterly’s life, forcing him to question his abilities and delve deeply into what it means to make a thing well. Written with a philosopher’s intellect and a poet’s grace, The Lost Carving explores the connection between creativity and physical work and illuminates the passionate pursuit of a vocation that unites head and hand and heart.

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Grinling Gibbons gehoord, en ook niet van David Esterly. Bovendien ben ik weliswaar een echte kunstliefhebber, maar heb ik weinig met houtsnijwerk. Dus zou ik David Esterly’s The Lost Carving, A Journey to the Heart of Making zeker aan mij voorbij hebben laten gaan, als dit boek niet een anderhalve pagina grote, zeer lovende bespreking had gekregen in het vooraanstaande literaire tijdschrift, The Times Literary Supplement. Ik werd nieuwsgierig en bestelde een exemplaar.
The Lost Carving werd een heel bijzondere, verrassende en aangename leeservaring. David Esterlys verslag van zijn beproevingen als restaurateur van het uiterst verfijnde houtsnijwerk van een van de grote meesters op dit gebied, Grinling Gibbons, is levendig, persoonlijk, leerzaam en vooral heerlijk om te lezen. Je krijgt een prachtig inkijkje in de wereld van een echte ambachtsman, die worstelt met de virtuositeit van een van zijn grote voorbeelden, en een persoonlijk verhaal over hoe het is om als kunstenaar – Esterly is zelf een van de allerbesten op zijn gebied – in dienst te moeten staan van een oude meester. En dan is er nog de vermakelijke strijd met de Engelse bureaucratie – het werk van Grinling waar het om gaat bevindt zich in Hampton Court – en met goedwillende (en minder goedwillende) collega’s.
Bij toeval ontdekte ik bij een van onze ramsjleveranciers een prachtige gebonden uitgave voor slechts acht euro. U begrijpt, daar hebben we een fikse stapel van ingekocht. Dit boek verdient een groot publiek. Of zoals Alexander McCall Smith schreef:
‘Every now and then there comes along a memoir that stands out for its beauty, its ability to charm, and its insights into a life given over to art. This lovely book about wood carving is just such a book. Entrancing.’
Helemaal mee eens. (Dirk)

David Esterley – The Lost Carving. A Journey to the Heart of Making
Viking, geb., 282 pagina’s, van € 27,95 voor € 8,- Kopen

Visit Us On Facebook