Lampje

Posted by: on Nov 26, 2018 | No Comments

Lampje

Laat ik heel eerlijk zijn: ik was nooit zo gecharmeerd van de illustraties die Annet Schaap maakte voor o.a. Francine Oomen, Janneke Schotveld en Jacques Vriens. Dus toen haar debuut als schrijver uitkwam nam ik dat in eerste instantie voor kennisgeving aan. Al was ik wel enigszins geïntrigeerd, omdat dit debuut bij uitgeverij Querido verscheen, toch een van de allerbeste kinderboekenuitgevers. En het zag er bovendien erg aantrekkelijk uit: dik, gebonden én, met een goed omslag.
Tot mijn verbazing zag ik vervolgens thuis een exemplaar liggen, bovenop de stapel ‘te lezen boeken’ van mijn vriendin . Kennelijk wist zij meer. Ik werd nu toch wel erg nieuwsgierig. Maar voorlopig had ik nog 321 pagina’s ‘Invisible Man’ van Ralph Allison – wat een boek! – te gaan.
Bij de laatste 100 pagina’s werd ik regelmatig uit mijn leesflow gehaald door gegrinnik en gelach afkomstig uit de andere kant van de kamer: mijn vriendin was ‘Lampje’ aan het lezen. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken over wat nu te lezen toen ik Allison uit had – ik herhaal: wat een boek!! – : ‘Lampje’. Na twintig bladzijden werd al duidelijk wat uitgeverij Querido en mijn vriendin in dit boek hadden gezien: wat een debuut! Retegoed geschreven – excusez le mot –, komisch, ontroerend, meeslepend;  een prachtig verhaal. En een ideaal vakantieboek voor uw kinderen, maar zeker ook voor u. Vinden inmiddels nog twee van mijn collega’s, dagblad Trouw – ‘‘Lampje’ is een ge-wel-dig boek waarvan je hoopt dat het wordt voorgelezen aan op z’n minst alle zesde- en zevendegroepers, op school of thuis.’ – en De Volkskrant – ‘…Maar ze schreef alsof het niets is voor het eerst en meteen een van de beste kinderboeken van dit jaar.’ O ja, de illustratie op het omslag en ook die binnenin het boek zijn van Annet Schaap. Ik zeg niets meer, behalve dan nog leve ‘Lampje’!

Annet Schaap-Lampje, Uitgeverij Querido, 328 blz. Kopen

Bookstore Day Aanbieding (6)

Posted by: on Apr 28, 2017 | No Comments

Morgen is het zover: de eerste, echte, officiële Bookstore Day. Voor ons dus nog één kans om u alvast lekker te maken met wat we op deze speciale dag zoal te bieden hebben. Wat dacht u van 50% korting op laatste exemplaren van ramsjtitels (ook als het om recente hardlopers van de ramsjafdeling gaat).  Daarnaast verschillende bijzondere, eenmalige uitgaven (van onder meer Jan van Mersbergen, P.F. Thomése en Ilja Leonard Pfeiffer) én een aantal titels die alleen op deze ene dag in prijs verlaagd zijn (van onder meer Nino Haratischwili, Russell Shorto en Javier Marias). Van die laatste categorie lichten we er vandaag nog eentje uit: Alfred Hayes, De prijs van de liefde. Een persoonlijke favoriet van collega Dirk. Hij schreef erover: Hayes weet op een heldere en aangrijpende manier duidelijk te maken waarom liefde, en verliefdheid in het bijzonder, zo pijnlijk kan zijn, en ons leven zo kan beïnvloeden. Een boek waarin je wegduikt om verdwaasd en melancholisch weer boven te komen. Een echte klassieker die u niet mag missen. Morgen dus eenmalig verkrijgbaar in een gebonden editie, van € 19,95 voor € 7,50. Enfin, wij kijken uit naar morgen en staan met ons allen (!) klaar om u te verwelkomen. Tot morgen!

 

Bookstore Day Exclusief (5)

Posted by: on Apr 26, 2017 | No Comments

‘Het omslag is oppervlakkig, verwaarloosbaar, irrelevant ten opzichte van het boek. Het omslag is een fundamenteel onderdeel van het boek. Ik moet gewoon accepteren dat allebei die zinnen waar zijn.’ Ziedaar de tegenstrijdige opvattingen van Jhumpa Lahiri over omslagen. Hoe beoordelen we een boekomslag? Boekomslagen zijn als de kleren die we dragen. Wat zeggen ze over ons? Hoe zou het voelen als jouw kleren voor je uitgezocht zouden worden? Dit zijn de vragen die bestsellerauteur Jhumpa Lahiri behandelt in De kleren van het boek, een originele bespiegeling over de kunst van het boekomslag. Ze kijkt naar boekomslagen, als schrijver én als lezer – en onderzoekt de complexe relatie tussen tekst en beeld, auteur en ontwerper, en kunst en commercie. Van de altijd aanwezige liefde voor de bijzondere uitgaves van de klassieken die ze tijdens haar studie las, tot de schrikbarende ontdekking dat een van haar eigen omslagen ineens brutaal een ander boek tooide, analyseert Lahiri wat omslagen voor haar betekenen, wat er gebeurt als ze niet bij een boek lijken te passen, en hoe, heel soms, ‘het omslag bij me gaat horen, en ik me ermee identificeer’. Speciaal voor Bookstore Day al leverbaar in een exclusieve gebonden editie voor € 29,99. En ook hiervoor geldt op = op!

Bookstore Day Aanbieding (4)

Posted by: on Apr 25, 2017 | No Comments

Koolrabi in zoutkorst. Sticky kokoskippenboutjes. Romige lasagne met mortadella. Vergeten citroenkoekjes. Mmmmm, klinkt lekker allemaal. Speciaal voor Independent Bookstore Day verschijnen de twee ovenkookboeken van Yvette van Boven (Uit de oven van Van Boven en Nog meer uit Van Bovens oven in één band, voor slechts € 12,95. De oplage van Alles uit de oven van Van Boven is beperkt, dus… op = op!

Bookstore Day Aanbieding (3)

Posted by: on Apr 24, 2017 | No Comments


In Amsterdam schetst Russel Shorto, journalist voor The New York Times, een bijzonder portret van de stad door de eeuwen heen. Het verhaal loopt van de aanleg van de eerste grachten in de 14e eeuw tot en met het onstuimige begin van de 21ste eeuw. Het is de geschiedenis waar wij als Amsterdamse boekhandelaren uit voort komen en we hebben het dan ook met bijzonder veel plezier gelezen. Net als duizenden anderen overigens, want het boek werd al meer dan 25.000 keer verkocht! Tijdens de (Independent) Bookstore Day op 29 april is de luxe editie van het boek, in een fraaie linnen cassette, eenmalig niet € 79,99 maar € 12,50. Een buitenkansje: prachtig om cadeau te doen en misschien nog wel leuker om zelf te lezen.

De week van de klassieken

De week van de klassieken

Posted by: on Mar 11, 2017 | No Comments


Van 9 tot en met 19 maart is het de Week van de Klassieken. Speciaal voor deze week verschijnt er een themaboekje. Dit jaar is dat Afdalingen. Op zoek naar onsterfelijkheid in de antieke mythes, geschreven door Marjoleine de Vos. Alle verhalen in dit boekje zeggen iets over onze moeizame omgang met dood en sterfelijkheid. Te koop voor slechts € 2,99.

Hanya Yanagihara – A little life

Posted by: on Oct 3, 2015 | No Comments

When four graduates from a small Massachusetts college move to New York to make their way, they’re broke, adrift, and buoyed only by their friendship and ambition. There is kind, handsome Willem, an aspiring actor; JB, a quick-witted, sometimes cruel Brooklyn-born painter seeking entry to the art world; Malcolm, a frustrated architect at a prominent firm; and withdrawn, brilliant, enigmatic Jude, who serves as their centre of gravity. Over the decades, their relationships deepen and darken, tinged by addiction, success, and pride. Yet their greatest challenge, each comes to realize, is Jude himself, by midlife a terrifyingly talented litigator yet an increasingly broken man, his mind and body scarred by an unspeakable childhood, and haunted by what he fears is a degree of trauma that he’ll not only be unable to overcome – but that will define his life forever.

Dit is een boek om te koesteren. Het verhaal van de vier in het leven geslaagde vrienden lijkt welhaast een sprookje. Maar dan wel een sprookje met een grimmig randje. Het blijft onbegrijpelijk wat mensen elkaar aan kunnen doen. Wat dit boek zo ongelofelijk ontroerend maakt, is dat het vooral beschrijft wat mensen voor elkaar kunnen betekenen. De warmte, liefde en vriendschap spatten van de pagina’s. Het zal niemand onberoerd laten en de tranen zullen rijkelijk vloeien. Hartverscheurend.

Picador, paperback, 724 blz. € 23,95 Kopen

Paula Hawkins – The Girl on the Train

Paula Hawkins – The Girl on the Train

Posted by: on Apr 4, 2015 | No Comments

Rachel takes the same commuter train every morning. Every day she rattles down the track, flashes past a stretch of cozy suburban homes, and stops at the signal that allows her to daily watch the same couple breakfasting on their deck. She’s even started to feel like she knows them. “Jess and Jason,” she calls them. Their life—as she sees it—is perfect. Not unlike the life she recently lost.
And then she sees something shocking. It’s only a minute until the train moves on, but it’s enough. Now everything’s changed. Unable to keep it to herself, Rachel offers what she knows to the police, and becomes inextricably entwined in what happens next, as well as in the lives of everyone involved. Has she done more harm than good?

Drie vrouwen, Rachel, Anna en Megan vertellen elk hun eigen verhaal in afwisselende hoofdstukken. Hun levens raken verweven en verstoord door toedoen van twee mannen: Tom en Scott. En dan wordt Megan vermoord. Rachel, The Girl on the Train, heeft alles als eerste door. Een boek vol vaart en spanning. En een absolute must voor elke trein forens die niet alleen maar leest, maar af en toe ook wel eens naar buiten kijkt.

Paula Hawkins – The Girl on the Train
Paperback, € 15,95 Kopen

 

Karl Ove Knausgard – Nacht

Posted by: on Feb 18, 2015 | No Comments

Karl Ove verhuist op 18-jarige leeftijd naar het hoge Noorden, waar hij aan de slag gaat als leraar. Niet dat hij geïnteresseerd is in een carrière in het onderwijs; hij wil vooral geld verdienen om zijn schrijversambities te bekostigen. Aanvankelijk heeft hij het naar zijn zin, hij vindt aansluiting in de lokale gemeenschap en schrijft wat korte verhalen. Maar de lange, donkere winter begint hem parten te spelen, evenals zijn jeugd met een dominante vader, die een schaduw werpt over zijn leven. Zijn gemoed wordt steeds donkerder en hij begint te drinken. Tot overmaat van ramp voelt hij zich tegen beter weten in aangetrokken tot een 13-jarige leerlinge.

Dit deel van de Mijn Kamp-serie is doordrenkt van de alcohol. Karl Ove is na zijn middelbare school leraar geworden in een Noord Noors dorpje. Zijn grote droom is schrijver te worden. Hij tikt erop los op zijn typemachine, maar verder bestaat zijn leven vooral uit drinken, roken en fantaseren over seks met meisjes. Nog bedwelmd door de alcoholdampen lezen we dapper door.

Karl Ove Knausgard – Nacht
Ingenaaid, € 15,- Kopen
Gebonden, € 25,-  Kopen

 

Schwob

Schwob

Posted by: on Jan 12, 2015 | No Comments

 

Elke zomer en elke winter selecteren tien uitgeverijen in samenwerking met Schwob tien vergeten klassiekers die extra aandacht verdienen. De succesvolle actie ’Ken uw klassiekers! – 10 herontdekkingen voor deze zomer’– krijgt een winters vervolg.

Vanaf 15 januari t/m 7 maart presenteren wij deze titels in onze winkel en in onze etalage. Dit zijn de titels:

Sinclair Lewis – Babbitt (Van Oorschot) Kopen

George Perec – De Condottiere (De Arbeiderspers) Kopen

Jíri Weil – De hartslag van Moskou (Cossee) Kopen

John Fante – Wacht tot het voorjaar, Bandini (Meulenhoff) Kopen

William Faulkner – Absalom, Absalom! (Atlas / Contact) Kopen

Hans Keilson – Dagboek 1944 (Van Gennep) Kopen

Mohammed Mrabet – Liefde met een lok haar (Jurgen Maas) Kopen

Simone de Beauvoir – Misverstand in Moskou (De Geus) Kopen

Yannis Kiourtsakis – Bij wijze van roman Kopen

Werner Braunig – rummelplatz (kermis) Kopen

Voor meer informatie over de boeken en over Schwob zie de website van Schwob

Visit Us On Facebook