Rob Ruggenberg – Haaieneiland

Rob Ruggenberg – Haaieneiland

Posted by: on Apr 21, 2016 | No Comments

De Zeeuwse Roemer en zijn broer Pieter hebben op een dag niemand meer die voor hen kan zorgen. Dan horen ze iets over een geheime expeditie naar het Zuidland, het paradijs. Dat lijkt Roemer en Pieter wel wat. Maar hoe langer Roemer en Pieter op het schip zijn, hoe minder hoop ze hebben om het Zuidland te vinden. Ook heerst er aan boord scheurbuik, die vele matrozen het leven kost. Op een dag vaart een van de drie schepen die op expeditie zijn, tegen het koraal aan. Roemer moet in het kraaiennest klimmen om te kijken hoe het gekapseisde schip er voor staat. Vervolgens ziet Roemer land, niet zomaar land, maar een cirkel van zand en palmbomen met in het midden een groot binnenmeer. Als het licht is geworden moeten alle matrozen de spullen uit het gekapseisde schip aan wal brengen zodat het weer op de andere schepen kan worden gebracht. Na alles wat Roemer inmiddels heeft meegemaakt, wil hij samen met een paar anderen op het eiland achterblijven. Hier maakt hij kennis met een andere wereld. Roemer lijkt het paradijs gevonden te hebben, maar na enige tijd komt Roemer erachter dat het dat misschien niet is…

Haaieneiland is een super spannend boek over vriendschap die alles overwint. Het boek speelt zich in de achttiende eeuw ergens in de Stille Zuidzee af.

Zelf vind ik het een heel leuk en boeiend verhaal. Het leuke van de boeken van Rob Ruggenberg vind ik dat je nooit alleen een verhaal leest, je leert er ook nog heel veel van!

Eveline Kuperus

13 jaar

Uitgeverij Querido, gebonden, 288 pagina’s, € 15,99 Kopen

 

De Martyrium boekenclub: Anke Manschot – De sprong op Normandië

De Martyrium boekenclub: Anke Manschot – De sprong op Normandië

Posted by: on Feb 20, 2016 | No Comments


Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt weet de Amerikaanse Dave wat hij wil worden: soldaat. Hij moet alleen nog twee jaar wachten tot hij achttien jaar is en in het leger mag. Als het zo ver is gaat Dave, samen met zijn beste vriend Joey op avontuur. Als Joey en Dave bezig zijn met de zware opleiding voor soldaat, komt er iemand langs die zegt: we hebben parachutisten nodig, wie is er dapper? Joey vindt het gelijk een leuk idee om parachutist te worden maar Dave moet er nog even over nadenken: springen uit een vliegtuig en dan het gevaar tegemoet? Toch is het ook wel stoer. Dus gaan Joey en Dave naar de parachutisten opleiding in Engeland. Vanuit Engeland moeten ze allerlei gevaarlijke oorlogsopdrachten uitvoeren.  Zal het hen lukken om ongeschonden de oorlog door te komen en Europa te bevrijden?

Dit superspannende boek vertelt over de belevenissen van Amerikaanse soldaten in de Tweede Wereldoorlog door de ogen van Dave. De sprong op Normandië zit vol met bijzondere details en als je eenmaal aan het lezen bent, kan je niet meer stoppen. Ook leuk voor volwassenen. Echt een aanrader!!!!!

Eveline Kuperus

13 jaar

Uitgeverij Brandt, 336 pagina’s,
paperback € 17,50 Kopen

Finn Zetterholm – Julia’s reis

Finn Zetterholm – Julia’s reis

Posted by: on Mar 8, 2015 | No Comments

De Zweedse Julia bezit een enorm tekentalent. Ze is ook gek van kunst. Die passie deelt ze met haar opa. Als Julia en haar opa een keer naar het Zweeds Nationaal Museum gaan, kan Julia het niet laten om een schilderij stiekem aan te raken en dan gaat er plotseling een nieuwe wereld voor haar open: de wereld van de kunstenaars. Ze heeft een gave om het schilderij dat ze aanraakt letterlijk naar binnen te gaan. Zo ontmoet ze, onder anderen, de schilders Rembrandt van Rijn en Leonardo da Vinci. Elke schilder leert haar wel iets nieuws.

Maar Julia gaat steeds verder terug in de tijd: Hoe komt ze dan weer thuis? Ze weet het eigenlijk zelf niet eens…

“Julia’s reis” neemt je mee in de wereld van de bekende schilders van Europa.

Het is een boeiend en heel spannend boek, dat je veel leert over de geschiedenis van de kunst. Het is een aanrader voor iedereen -jongens en meisjes vanaf ongeveer 10 jaar- die van leuke boeken houdt. Het is helemaal geen echt meidenboek!

Eveline Kuperus

12 jaar

Finn Zetterholm – Julia’s reis
Geb. €16,99 Kopen

De Martyrium leesclub (3)

Posted by: on Oct 22, 2014 | No Comments

Jacobine de Brauw – Lek

Willems vader, een bekende journalist op het Haagse Binnenhof, verongelukt midden in de nacht op een verlaten snelweg. Maar is het wel een ongeluk?
Willem is overtuigd van niet. Samen met zijn beste vriend Max gaat hij in Den Haag op onderzoek uit. De intrige die ze op het spoor komen is gevaarlijker en groter dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Machtige politici doen er alles aan om te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt. Max en Willem zijn hun leven niet meer zeker. Lukt het ze om het complot te ontrafelen voordat alle sporen zijn uitgewist?

Journalist van Dijk was de bekendste journalist op het Binnenhof totdat hij op een avond iets op het spoor was en omkwam bij een auto ongeluk… De zoon van Van Dijk, Willem, gaat met zijn vriend Max op onderzoek uit wat zijn vader nou net op het spoor was. Ze ontrafelen een heel groot geheim waar niet iedereen blij mee is…

Je leert in dit boek veel over de politiek zonder dat het saai is. Als je eenmaal aan het lezen bent wil je eigenlijk meteen het boek uitlezen om er achter te komen wat er nou juist zich allemaal afspeelt bij de politici. Ik vond het boek heel erg leuk omdat het boek zó ontzettend spannend was dat je steeds doorlas. Ik vind dit boek echt een aanrader als je van spannende boeken houdt!

Eveline Kuperus

Jacobine de Brauw – Lek
Ingenaaid, € 14,95 Kopen

De Martyrium Leesclub (1)

Posted by: on Oct 5, 2014 | No Comments

Omdat we het leuk vinden om ook eens van jullie te horen wat jullie leuke kinderboeken vinden, hebben we de Martyrium Leesclub opgericht. Het werkt zo: je komt af en toe langs en zoekt een nieuw boek uit. Dat ga je lezen, en vervolgens schrijf je in een klein verslag wat je van het boek vond. Wij zetten jouw verslag op onze website, en jij mag het boek houden.
Wil je meedoen? Kom dan naar de winkel!

Eveline Kuperus is al lid en las voor ons De boogschutter van Hirado van Rob Ruggenberg en Paarden, zwaarden en rare baarden, van Fik Meijer en Jan Paul Schutten (voor de recensie van Paarden, zwaarden en rare baarden zie: http://hetmartyrium.nl/blog/?cat=17

Rob Ruggenberg – De boogschutter van Hirado

Reyer Willeboorts is een jongen uit Zeeland, die met zijn vader, die VOC koopman is, meevaart naar Oost-Indië, het vroegere Indonesië. Dan wordt hij door zijn vader als leerling koopman van de VOC naar Japan gestuurd. Daar ontmoet hij de Japanse Sakura en wordt op slag verliefd op haar. Maar je kan natuurlijk niet als leerling koopman de hele tijd bij je vriendinnetje blijven! Bovendien moet Sakura van haar vader trouwen met een vieze oude Nederlandse koopman. En daar heeft Sakura dus totaal geen zin in. Voor wie zal Reyer kiezen: voor Sakura of voor zijn carrière?
Daar kom je achter als je dit razend spannende en mooie boek leest! De schrijver vertelt je veel over de Vereenigde Oost-Indische Compagnie, en je krijgt een heel mooi beeld van het Japan van de Gouden Eeuw. Een echte aanrader!

De boogschutter van Hirado
Gebonden, € 15,95 Kopen

 

De Martyrium Leesclub (2)

Posted by: on Oct 5, 2014 | No Comments

Fik Meijer en Jan Paul Schutten – Paarden, zwaarden en rare baarden

Als je wilt weten hoe in de Romeinse Tijd aan sport gedaan werd, MOET je dit boek lezen. Heb je iets dat je nog niet weet over de Romeinse sporten? Je vindt het hier allemaal in dit boek. Er staan sportverslagen in over de Olympische Spelen en over de gladiatorengevechten in het Colosseum en de wagenrennen in het Circus Maximus. Ook lees je interviews met de grootste sporthelden van die tijd en rubrieken van bekende schrijvers. En ook staan er nog advertenties en reclames in en nog veel, veel meer…

Een heel leuk en interessant boek waar je veel van leert op een leuke manier. Je moet ook niet denken dat het een boek is voor saaie mensen; het is een modern boek voor kinderen over de Oudheid.

Eveline Kuperus

Paarden, zwaarden en rare baarden
Gebonden, € 12,50 Kopen

 

Visit Us On Facebook