Schapen/Sheep

Schapen/Sheep

Posted by: on May 27, 2017 | No Comments

De beroemde Engelse beeldhouwer Henry Moore verhuisde in 1972 tijdelijk naar een kleiner atelier, dat uitkeek over een veld met schapen. De schapen kwamen heel dicht bij zijn raam, en Moore werd nieuwsgierig. Hij pakte zijn schetsboek en begon te tekenen. Het resultaat gaf hij aan zijn dochter cadeau; ‘For Mary, from Dad’ staat er dan ook voorin. Vervolgens werd er, onder supervisie van Moore zelf, een fraai vormgegeven facsimile-uitgave gemaakt.

We vonden het al zulke leuke beesten, schapen, maar zo op papier zijn ze nog leuker!

Henry Moore’s Sheep Sketchbook kost slechts     € 17,50 Kopen

Bookstore Day 2018

Bookstore Day 2018

Posted by: on May 6, 2017 | No Comments

 

Na het succes van de eerste Bookstore Day is er een evaluatie geweest onder de deelnemende boekhandels. Het zal u niet verbazendat het enthousiasme overal even groot was. Vandaar dat er al een nieuwe datum is bekend gemaakt, te weten zaterdag 14 april 2018. Noteer in uw agenda!

Bookstore Day

Bookstore Day

Posted by: on Apr 29, 2017 | No Comments

 

Een dag om niet snel te vergeten. Druk, lekker chaotisch, vrolijk, en gelukkig lekker weer. Al was het in de stand best koud. Een erg goed initiatief, kortom, dat hopelijk een mooi traditie gaat worden. Morgen zijn we er gewoon weer voor u: vanaf 12.00 uur.

Bookstore Day Aanbieding (1)

Bookstore Day Aanbieding (1)

Posted by: on Apr 22, 2017 | No Comments

 

Drie jaar geleden kreeg u van ons ter gelegenheid van de jaarwisseling Het onbekende onbekende, boekhandels en het genot van niet krijgen wat je wilde, van Mark Forsyth cadeau. Het onbekende onbekende is een vlammend, grappig en erudiet pleidooi voor de serieuze en eigenzinnige boekhandel. Tegelijkertijd met de speciaal voor ons gemaakte uitgave verscheen een handelseditie. In Engeland werd dit erudiete en grappige essay uitgegeven ter gelegenheid van de Independent Booksellers Week. En dus grijpen wij deze eerste (Independent) Bookstore Day aan om dit vrolijke boekje nogmaals onder uw aandacht te brengen. En hoe. Op zaterdag 29 april bieden wij dit kleinood eenmalig aan voor slechts € 1,50. En, mocht u het destijds van ons hebben gekregen, dan is dit dé gelegenheid om uw vrienden en boekenminnende familieleden te fêteren.

 

Boekenweek

Boekenweek

Posted by: on Mar 26, 2017 | No Comments

 

Opvallend hoe er in de breedte wordt gekocht, deze Boekenweek, en er maar een paar titels een klein beetje uitspringen. Opvallend ook dat een van onze absolute lievelingsboeken van dit moment bij die kleine groep hoort: Het achtste leven, van Nino Haratischwili. En omdat de uitgever en wij zó overtuigd zijn dat u dit boek ook prachtig zult vinden, hebben we nu een ‘niet goed, geld terug’ – actie. U koopt het boek, begint te lezen, en als het niet bevalt brengt u het gewoon terug en krijgt uw geld terug. Wedden dat u niet terugkomt? Althans, niet om dit boek te ruilen. Natuurlijk wel voor andere boeken…

Boekenweek (dag 1)

Boekenweek (dag 1)

Posted by: on Mar 25, 2017 | No Comments

 

De Boekenweek is begonnen! De etalages zien er prachtig en spannend uit – al zeggen we het
zelf -, de themablokjes zijn klaar, de nieuwe boeken staan in keurige stapels op u te wachten. Kortom, wij zijn er helemaal klaar voor. En dan schijnt ook nog eens de zon en is het volop lente. Niets staat een bezoek aan ons nog in de weg. Tot zometeen!

 

Boekenweek

Boekenweek

Posted by: on Mar 24, 2017 | No Comments


De winkel is flink in rep en roer, want morgen begint de Boekenweek. En dus wordt er hard gewerkt aan etalages, ‘het blok’, kleine themablokjes, het verversen van de stapels met nieuwe titels, het updaten van onze eigen aanbevelingen enzovoort, enzovoort. De eerste resultaten mogen er zijn. Vooral deze etalage laat op niet mis te verstane manier zien wat het thema van deze Boekenweek is. Al raden wij u aan om toch vooral als het donker is te komen kijken. Scandaleux!

De laatste snik

De laatste snik

Posted by: on Dec 22, 2016 | No Comments


Drie weken geleden kwam het bericht dat uitgever George Coppens met een nieuw boek zou komen. Deze keer niet als Coppens & Frenks, maar onder de veelzeggende naam Uitgeverij De laatste snik. Toch heeft ‘De ongewisse stad’ van J.M.A Paroutaud, dat door de uitgever zelf werd gebracht, alle kenmerken van een een heuse Coppens & Frenks: een volstrekt onbekende auteur, een prachtig, duister omslag, en een schitterende gebonden uitgave. Nu maar hopen dat het niet echt de laatste snik is van George…

J.M.A Paroutaud – De ongewisse stad, Uitgeverij De laatste snik, gebonden, € 23,50 Kopen 

 

Marcel Duchamp – Boîte-en-valise

Marcel Duchamp – Boîte-en-valise

Posted by: on Oct 1, 2016 | No Comments

Marcel Duchamp’s Boîte-en-valise is voor veel kunstliefhebbers een begrip: een oeuvrecatalogus, op een wel heel speciale manier samengesteld door de kunstenaar zelf (zie filmpje).
Wij hebben op dit moment een prachtige facsimile uitgave van deze unieke box in onze collectie, en in de etalage. De oplage is inmiddels uitverkocht begrepen we van de uitgever, maar wij hebben nog twee exemplaren. Over de prijs hoeft u zich geen zorgen te maken: € 180,- is geen geld voor zo’n fraai kunstwerk!

Sterke vrouwen

Sterke vrouwen

Posted by: on Jul 8, 2016 | No Comments


De aanleiding was een atelierbezoek bij Monique Nieberg, vriendin en klant van onze winkel. Een hele reeks schilderijen van rokende vrouwen inspireerde ons tot een ‘fantastische etalage’ – dat vinden onze klanten, en wij eigenlijk ook wel – met boeken rondom het thema ‘sterke vrouwen’. Centraal staan drie van Niebergs schilderijen. Opvallend is hoeveel sterke vrouwen roken/rookten…

Visit Us On Facebook