Gideon Samson – Eilanddagen

Gideon Samson – Eilanddagen

Posted by: on Jul 27, 2016 | No Comments

Een heerlijk boek, maar het is even wennen in het begin. Samson schreef het boek namelijk in de jij-vorm, en de twee Griekse hoofdpersonen spreken nogal gebrekkig Nederlands. Maar als je verder leest is dat eigenlijk ontzettend leuk.

De jij is Jakob, twaalf jaar oud en op vakantie op het Griekse eiland van zijn Griekse vader die hij al jaren niet gezien heeft. Daar heeft hij dus eigenlijk helemaal geen zin in: dat wordt een rotvakantie. Maar als hij Miech en Puck ontmoet, wordt het de vakantie van zijn leven.

Miech woont op het eiland en kent dat dus door en door, en Puck is het Nederlandse vriendinnetje van Miech. Ze zijn onafscheidelijk, de beste vrienden. Maar Eilanddagen gaat verder dan alleen de vrolijke avonturen van het drietal. Want Jakob wordt verliefd op Puck en dat kan natuurlijk niet, of wel? Hoe vrij mag je zijn in de liefde, en wanneer wel en wanneer niet?

Een echte aanrader voor als je wat meer wil dan alleen maar lol en plezier! (Susanne)

Gebonden, 216 pagina’s, Uitgeverij Leopold, € 14,99 Kopen

Lize Spit – Het smelt

Lize Spit – Het smelt

Posted by: on Mar 25, 2016 | No Comments

1988 is een bijzonder jaar voor het kleine, Vlaamse Bovenmeer: behalve Eva worden er slechts twee andere kinderen geboren, Pim en Laurens. De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van. Tot de bloedhete zomer van 2002; de jongens worden pubers met snode plannen. De verlegen Eva kan meedoen of oprotten. Die keuze is geen keuze.

Zelden heeft zo’n onnozele titel zo’n omineuze inhoud verhuld. Een Vlaams dorpje. Eva, Pim en Laurens. Broeierige puberseksualiteit. Oplopende spanningen. In flashbacks lezen we hoe het uit de hand loopt die ene hete zomer. Gruwelijk uit de hand loopt. Ik zal dit boek dagelijks in de winkel zien liggen en ik zal er dagelijks de rillingen van krijgen. Akelig goed. (Trees)

Wat een boek! Lize Spit dompelt je onder in de wereld van Eva. Een onderkoelde toon, verfrissende observaties en een verhaal dat toewerkt naar een gruwelijke genadeklap. Ik zou zeggen: ‘geef u over!’ (Susanne)

Uitgeverij Das Mag, paperback, 478 pagina’s, €22,95 Kopen 

 

Visit Us On Facebook