De Martyrium Leesclub (1)

Posted by: on Oct 5, 2014 | No Comments

Omdat we het leuk vinden om ook eens van jullie te horen wat jullie leuke kinderboeken vinden, hebben we de Martyrium Leesclub opgericht. Het werkt zo: je komt af en toe langs en zoekt een nieuw boek uit. Dat ga je lezen, en vervolgens schrijf je in een klein verslag wat je van het boek vond. Wij zetten jouw verslag op onze website, en jij mag het boek houden.
Wil je meedoen? Kom dan naar de winkel!

Eveline Kuperus is al lid en las voor ons De boogschutter van Hirado van Rob Ruggenberg en Paarden, zwaarden en rare baarden, van Fik Meijer en Jan Paul Schutten (voor de recensie van Paarden, zwaarden en rare baarden zie: http://hetmartyrium.nl/blog/?cat=17

Ruggenberg_De boogschutter van Hirado.inddRob Ruggenberg – De boogschutter van Hirado

Reyer Willeboorts is een jongen uit Zeeland, die met zijn vader, die VOC koopman is, meevaart naar Oost-Indië, het vroegere Indonesië. Dan wordt hij door zijn vader als leerling koopman van de VOC naar Japan gestuurd. Daar ontmoet hij de Japanse Sakura en wordt op slag verliefd op haar. Maar je kan natuurlijk niet als leerling koopman de hele tijd bij je vriendinnetje blijven! Bovendien moet Sakura van haar vader trouwen met een vieze oude Nederlandse koopman. En daar heeft Sakura dus totaal geen zin in. Voor wie zal Reyer kiezen: voor Sakura of voor zijn carrière?
Daar kom je achter als je dit razend spannende en mooie boek leest! De schrijver vertelt je veel over de Vereenigde Oost-Indische Compagnie, en je krijgt een heel mooi beeld van het Japan van de Gouden Eeuw. Een echte aanrader!

De boogschutter van Hirado
Gebonden, € 15,95 Kopen

 

Leave a Reply

Visit Us On Facebook