Finn Zetterholm – Julia’s reis

Posted by: on Mar 8, 2015 | No Comments

zetterholmDe Zweedse Julia bezit een enorm tekentalent. Ze is ook gek van kunst. Die passie deelt ze met haar opa. Als Julia en haar opa een keer naar het Zweeds Nationaal Museum gaan, kan Julia het niet laten om een schilderij stiekem aan te raken en dan gaat er plotseling een nieuwe wereld voor haar open: de wereld van de kunstenaars. Ze heeft een gave om het schilderij dat ze aanraakt letterlijk naar binnen te gaan. Zo ontmoet ze, onder anderen, de schilders Rembrandt van Rijn en Leonardo da Vinci. Elke schilder leert haar wel iets nieuws.

Maar Julia gaat steeds verder terug in de tijd: Hoe komt ze dan weer thuis? Ze weet het eigenlijk zelf niet eens…

“Julia’s reis” neemt je mee in de wereld van de bekende schilders van Europa.

Het is een boeiend en heel spannend boek, dat je veel leert over de geschiedenis van de kunst. Het is een aanrader voor iedereen -jongens en meisjes vanaf ongeveer 10 jaar- die van leuke boeken houdt. Het is helemaal geen echt meidenboek!

Eveline Kuperus

12 jaar

Finn Zetterholm – Julia’s reis
Geb. €16,99 Kopen

Leave a Reply

Visit Us On Facebook