Jan Vantoortelboom – De man die haast had

Posted by: on Mar 25, 2015 | No Comments

man haastLeon ziet als klein kind zijn oppas Elsie een val maken waardoor zij zwaar gehandicapt raakt. Hij bezoekt haar trouw elke zaterdag. Aanvankelijk omdat dat moet van zijn moeder, maar later omdat er tussen deze twee beschadigde en zwijgende mensen iets ontstaat: een verhouding van wederzijdse afhankelijkheid. Hij is de enige die zij toelaat, zij is de enige aan wie hij zich ooit emotioneel heeft kunnen binden. Leon is misschien niet schuldig, maar hij voelt zich verantwoordelijk voor Elsies toestand. En dat verantwoordelijkheidsgevoel gaat ver, wellicht te ver.

Dit weekend kochten twee klanten tegelijkertijd hetzelfde boek, De man die haast had van Jan Vantoortelboom. Aan de toonbank ontstond een over en weer gaan van lof voor de ongedwongen schrijfstijl van Vantoortelboom. Ik besloot ook zelf het boek mee naar huis te nemen, en heb het nog diezelfde dag uitgelezen. Niet omdat het maar 144 pagina’s zijn -waren het er maar meer geweest!- maar vanwege de eenzaamheid en dreiging die in iedere zin besloten ligt.

Een roman over hoe een ongeluk het leven van twee mensen voorgoed kan veranderen. Direct, zonder pretenties, maar met compassie en overtuiging geschreven. Bedankt klanten voor deze geweldige tip!

Jan Vantoortelboom – De man die haast had
Paperback, 144 pagina’s Kopen

 

Leave a Reply

Visit Us On Facebook