Sander Troelstra – Cor was hier (Cor Jarings bewogen leven)

Posted by: on May 1, 2015 | No Comments

cor jaringHet boek Cor was hier toont in woord en beeld de wereld van de eigenwijze Amsterdamse fotograaf Cor Jaring (1936-2013). Jaring, die oorspronkelijk havenarbeider was, kreeg in de jaren ’60 landelijke bekendheid toen hij de provobeweging van dichtbij vastlegde. Hij was een echte Amsterdammer, met een grote mond, een klein hartje en een intensief kroegleven, die het leven vastlegde als avontuur, met veel aandacht voor de rafelrand van de maatschappij.

Fotograaf Sander Troelstra (1976) raakte, in de laatste levensjaren van Cor, bevriend met hem en mocht heel dichtbij komen. Hij kreeg toegang tot zijn archief en ontdekte materiaal dat nog nooit eerder getoond was. Ook heeft hij van Cor adembenemend mooie portretten gemaakt. Dit alles heeft geleid tot een even prachtig als ontroerend boek.

De tentoonstelling Cor was hier is te zien in Huis Marseille tot en met 28 juni 2015.

Sander Troelstra: Cor was hier
Uitgeverij Kannibaal, Gebonden, € 39,50 Kopen

Leave a Reply

Visit Us On Facebook