Patrick Modiano – Om niet te verdwalen

Posted by: on May 22, 2015 | No Comments

modiano-verdwalen-186x300Patrick Modiano – Om niet te verdwalen

De schrijver Jean Daragane probeert een pijnlijke gebeurtenis uit zijn verleden te vergeten. Maar als het adresboekje dat hij is kwijtgeraakt door twee louche figuren wordt teruggevonden, wordt hij overvallen door herinneringen aan de jaren vijftig, toen het huis van zijn pleegmoeder door de politie in de gaten werd gehouden.

De nieuwste roman van Patrick Modiano laat zich moeilijk omschrijven. Misschien dat de titel Om niet te verdwalen het dichtst in de buurt komt. Al is verdwalen nu juist wat deze roman de lezer laat doen. Vanaf de eerste pagina wil je weten waarom de hoofdpersoon, schrijver Jean Daragane, de eenzame, gekwelde en paranoïde man is geworden die hij is. Maar is dit na al die jaren nog wel mogelijk? Weet Daragane zelf nog wat hij probeert te vergeten? In een taal die geen woord te veel omvat, vertelt Modiano een prachtig verhaal over de spanning tussen verdringing en herinnering. Niet voor niets ontving Modiano voor zijn herinneringskunst vorig jaar de Nobelprijs voor de Literatuur. Lezen dus! (Isabella)

Querido, gebonden, 152 pagina’s Kopen

Leave a Reply

Visit Us On Facebook