Connie Palmen – Jij zegt het

Posted by: on Sep 10, 2015 | No Comments

Unknowntrees leest & anneke ook
Connie Palmen – Jij zegt het

Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In Jij zegt het geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Ze laat hem terugkijken op zijn gepassioneerde huwelijk dat op 11 februari 1963 eindigt in de zelfmoord van zijn vrouw, en op zijn leven dat vanaf dat moment door deze dood wordt beheerst. In de talloze biografieën die van haar verschijnen krijgt zij de status van martelares, hij die van verrader en moordenaar, beschimpt door wildvreemden en aangeklaagd door mensen die hij als vriend beschouwde.
Op ingetogen, scherpzinnige wijze beschrijft Palmen de gedachten, angsten en bezweringen van de bruidegom, en de diep tragische band met de vrouw die zijn leven zou bepalen.

Wat een prachtig boek is dit! Het lijkt in één zitting te zijn geschreven en leent zich er uitstekend voor om in één zitting te lezen. De lezer kan zich onderdompelen in dit ongelukkige levensverhaal, in deze ongelukkige levens. Die leveren, zoals zo vaak, meeslepende literatuur op.

Uitgeverij Prometheus, gebonden, 267 pagina’s,  € 19.95 Kopen

Leave a Reply

Visit Us On Facebook