Hanya Yanagihara – A little life

Posted by: on Oct 3, 2015 | No Comments

large_639193197_littleWhen four graduates from a small Massachusetts college move to New York to make their way, they’re broke, adrift, and buoyed only by their friendship and ambition. There is kind, handsome Willem, an aspiring actor; JB, a quick-witted, sometimes cruel Brooklyn-born painter seeking entry to the art world; Malcolm, a frustrated architect at a prominent firm; and withdrawn, brilliant, enigmatic Jude, who serves as their centre of gravity. Over the decades, their relationships deepen and darken, tinged by addiction, success, and pride. Yet their greatest challenge, each comes to realize, is Jude himself, by midlife a terrifyingly talented litigator yet an increasingly broken man, his mind and body scarred by an unspeakable childhood, and haunted by what he fears is a degree of trauma that he’ll not only be unable to overcome – but that will define his life forever.

Dit is een boek om te koesteren. Het verhaal van de vier in het leven geslaagde vrienden lijkt welhaast een sprookje. Maar dan wel een sprookje met een grimmig randje. Het blijft onbegrijpelijk wat mensen elkaar aan kunnen doen. Wat dit boek zo ongelofelijk ontroerend maakt, is dat het vooral beschrijft wat mensen voor elkaar kunnen betekenen. De warmte, liefde en vriendschap spatten van de pagina’s. Het zal niemand onberoerd laten en de tranen zullen rijkelijk vloeien. Hartverscheurend.

Picador, paperback, 724 blz. € 23,95 Kopen

Leave a Reply

Visit Us On Facebook