De Martyrium boekenclub: Anke Manschot – De sprong op Normandië

Posted by: on Feb 20, 2016 | No Comments

sprong
Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt weet de Amerikaanse Dave wat hij wil worden: soldaat. Hij moet alleen nog twee jaar wachten tot hij achttien jaar is en in het leger mag. Als het zo ver is gaat Dave, samen met zijn beste vriend Joey op avontuur. Als Joey en Dave bezig zijn met de zware opleiding voor soldaat, komt er iemand langs die zegt: we hebben parachutisten nodig, wie is er dapper? Joey vindt het gelijk een leuk idee om parachutist te worden maar Dave moet er nog even over nadenken: springen uit een vliegtuig en dan het gevaar tegemoet? Toch is het ook wel stoer. Dus gaan Joey en Dave naar de parachutisten opleiding in Engeland. Vanuit Engeland moeten ze allerlei gevaarlijke oorlogsopdrachten uitvoeren.  Zal het hen lukken om ongeschonden de oorlog door te komen en Europa te bevrijden?

Dit superspannende boek vertelt over de belevenissen van Amerikaanse soldaten in de Tweede Wereldoorlog door de ogen van Dave. De sprong op Normandië zit vol met bijzondere details en als je eenmaal aan het lezen bent, kan je niet meer stoppen. Ook leuk voor volwassenen. Echt een aanrader!!!!!

Eveline Kuperus

13 jaar

Uitgeverij Brandt, 336 pagina’s,
paperback € 17,50 Kopen

Leave a Reply

Visit Us On Facebook