Lize Spit – Het smelt

Posted by: on Mar 25, 2016 | No Comments

lize spelt1988 is een bijzonder jaar voor het kleine, Vlaamse Bovenmeer: behalve Eva worden er slechts twee andere kinderen geboren, Pim en Laurens. De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van. Tot de bloedhete zomer van 2002; de jongens worden pubers met snode plannen. De verlegen Eva kan meedoen of oprotten. Die keuze is geen keuze.

Zelden heeft zo’n onnozele titel zo’n omineuze inhoud verhuld. Een Vlaams dorpje. Eva, Pim en Laurens. Broeierige puberseksualiteit. Oplopende spanningen. In flashbacks lezen we hoe het uit de hand loopt die ene hete zomer. Gruwelijk uit de hand loopt. Ik zal dit boek dagelijks in de winkel zien liggen en ik zal er dagelijks de rillingen van krijgen. Akelig goed. (Trees)

Wat een boek! Lize Spit dompelt je onder in de wereld van Eva. Een onderkoelde toon, verfrissende observaties en een verhaal dat toewerkt naar een gruwelijke genadeklap. Ik zou zeggen: ‘geef u over!’ (Susanne)

Uitgeverij Das Mag, paperback, 478 pagina’s, €22,95 Kopen 

 

Leave a Reply

Visit Us On Facebook