Rob Ruggenberg – Haaieneiland

Posted by: on Apr 21, 2016 | No Comments

ruggenbergDe Zeeuwse Roemer en zijn broer Pieter hebben op een dag niemand meer die voor hen kan zorgen. Dan horen ze iets over een geheime expeditie naar het Zuidland, het paradijs. Dat lijkt Roemer en Pieter wel wat. Maar hoe langer Roemer en Pieter op het schip zijn, hoe minder hoop ze hebben om het Zuidland te vinden. Ook heerst er aan boord scheurbuik, die vele matrozen het leven kost. Op een dag vaart een van de drie schepen die op expeditie zijn, tegen het koraal aan. Roemer moet in het kraaiennest klimmen om te kijken hoe het gekapseisde schip er voor staat. Vervolgens ziet Roemer land, niet zomaar land, maar een cirkel van zand en palmbomen met in het midden een groot binnenmeer. Als het licht is geworden moeten alle matrozen de spullen uit het gekapseisde schip aan wal brengen zodat het weer op de andere schepen kan worden gebracht. Na alles wat Roemer inmiddels heeft meegemaakt, wil hij samen met een paar anderen op het eiland achterblijven. Hier maakt hij kennis met een andere wereld. Roemer lijkt het paradijs gevonden te hebben, maar na enige tijd komt Roemer erachter dat het dat misschien niet is…

Haaieneiland is een super spannend boek over vriendschap die alles overwint. Het boek speelt zich in de achttiende eeuw ergens in de Stille Zuidzee af.

Zelf vind ik het een heel leuk en boeiend verhaal. Het leuke van de boeken van Rob Ruggenberg vind ik dat je nooit alleen een verhaal leest, je leert er ook nog heel veel van!

Eveline Kuperus

13 jaar

Uitgeverij Querido, gebonden, 288 pagina’s, € 15,99 Kopen

 

Leave a Reply

Visit Us On Facebook