Max Porter – Verdriet is het ding met veren

Posted by: on May 20, 2016 | No Comments

porterTwee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte.

Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai – tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal.

Het is onwaarschijnlijk knap hoe de auteur in de luttele pagina’s die het boek telt alle stadia van een rouwproces aan bod laat komen. Het is proza, maar wordt op een zeer poëtische manier ter schrift gesteld. Prachtig.

De Bezige Bij, gebonden, 128 blz. € 14,90 Kopen

Leave a Reply

Visit Us On Facebook