Gideon Samson – Eilanddagen

Posted by: on Jul 27, 2016 | No Comments

susanne leestEen heerlijk boek, maar het is even wennen in het begin. Samson schreef het boek namelijk in de jij-vorm, en de twee Griekse hoofdpersonen spreken nogal gebrekkig Nederlands. Maar als je verder leest is dat eigenlijk ontzettend leuk.

De jij is Jakob, twaalf jaar oud en op vakantie op het Griekse eiland van zijn Griekse vader die hij al jaren niet gezien heeft. Daar heeft hij dus eigenlijk helemaal geen zin in: dat wordt een rotvakantie. Maar als hij Miech en Puck ontmoet, wordt het de vakantie van zijn leven.

Miech woont op het eiland en kent dat dus door en door, en Puck is het Nederlandse vriendinnetje van Miech. Ze zijn onafscheidelijk, de beste vrienden. Maar Eilanddagen gaat verder dan alleen de vrolijke avonturen van het drietal. Want Jakob wordt verliefd op Puck en dat kan natuurlijk niet, of wel? Hoe vrij mag je zijn in de liefde, en wanneer wel en wanneer niet?

Een echte aanrader voor als je wat meer wil dan alleen maar lol en plezier! (Susanne)

Gebonden, 216 pagina’s, Uitgeverij Leopold, € 14,99 Kopen

Leave a Reply

Visit Us On Facebook