Activiteiten 2016 (Archief)

 

Vrijdag 28 oktober, een avond met Lidewijde Paris (Archief)

lidewijde_paris_240_kb_400x400

Naar aanleiding van haar boek Hoe lees ik? Romans zijn vaak meer dan alleen maar een verhaal. Er wordt met structuur gespeeld, met perspectief, beelden en taal, waardoor boeken een extra betekenis of tweede laag krijgen. Maar die stille signalen van de schrijver zijn niet altijd makkelijk te ontdekken. Tijdens deze avond zal Lidewijde Paris laten zien hoe zij die signalen vindt en interpreteert. Aan de hand van verschillende fragmenten behandelt ze literaire trucs en technieken. En u mag zelf meedenken en alle vragen stellen die u wilt (over dit onderwerp).

Lidewijde Paris is ruim vijfentwintig jaar actief in het boekenvak, als boekverkoper, journalist, interviewer, redacteur en uitgever. Hoe lees ik? werd bijzonder goed gerecenseerd en werd inmiddels al vier keer herdrukt.

Aanvang: 20.00 uur / Winkel open:19.30 uur / Toegang: € 2,50
Er is een beperkt aantal plaatsen, dus reserveren is gewenst

151224-brochure-Martyrium

leijseLezing Elisabeth Leijnse

Naar aanleiding van haar zojuist verschenen boek Cécile en Elsa, strijdbare freules houdt Elisabeth Leijnse op vrijdag 8 januari een lezing bij ons.

Over Cécile en Elsa, strijdbare freules: Heerlijk boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de Eerste Feministische Golf, logopedie, Couperus, Hilda van Suylenburg, Nationale Tentoonstelling van Vrouwenarbeid, Alphons Diepenbrock, Samuel van Houten en niet te vergeten de Bond ter bestrijding eener gruwelmode (Treesleest).

Elisabeth Leijnse (1961) werkt als hoogleraar letterkunde aan de Universiteit van Namen. Ze promoveerde op Symbolisme en nieuwe mystiek in Nederland voor 1900 (1995) en schrijft over de cultuur en literatuur van het fin de siècle.

Toegang € 2,50, aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur.

 

 

Activiteiten 2015 en ouder

Boekpresentatie: vol en gezellig!

Van den Bosch _Klem.inddDe presentatie van het nieuwe boek van Bas van den Bosch was een ware gebeurtenis. De winkel stond helemaal vol, hij werd enthousiast toegesproken door achtereenvolgens zijn uitgever Tilly Hermans en vriend en collega Thomas Heerma van Voss, en de boeken vlogen over de toonbank. En nu wachten op de recensies.
Bas van den Bosch – Klem € 21,99 Kopen

huijerBoeiende lezing van Marli Huijer

Voor een groot en zeer geïnteresseerd publiek hield Marli Huijer gisteravond haar lezing over het thema ‘tussendenken’. De winkel was mutjevol en het werd een bijzondere avond, met een kritisch en betrokken publiek. Na afloop was het nog lang onrustig in de winkel…

lezing schwobLiteraire (Schwob-)avond groot succes!

Heerlijk om twee zo bevlogen uitgevers over hun vak te horen praten. Of zoals een trouwe klant treffend verwoordde: ‘Een prachtig inkijkje in de kleedkamer van de literatuur’. Oscar van Gelderen en Eva Cossée waren zelf ook zeer tevreden over de avond. Nu gaan ze België proberen te veroveren met hun pleidooi voor vergeten meesterwerken (Schwob).
Succes aldaar!

‘To infinity… and beyond!’

De avond met Lucas Ellerbroek was zeer geslaagd. De opkomst was groot en Lucas bleek een geboren verteller, met veel aandacht voor zijn publiek. Na afloop van zijn lezing vloog Planetenjagers dan ook over de toonbank. ellerbroekavond

Uitverkoop en Ramsj10daagse

586cf3c4-6803-4f60-af30-bd5c7da79db2Zaterdag 17 januari, van 11.00 tot 17.00 uur, is onze grote jaarlijkse uitverkoop in Huize Lydia, naast de winkel.
Neemt u uw eigen tas mee, of een van onze oude plastic tasjes? We gaan proberen in 2015 minder plastic te gebruiken dan ooit. Alvast dank.

Maandag 19 januari gaat onze traditionele Ramsj10daagse van start, met extra veel ramsj, tegen extra lage prijzen. U bent vanaf negen uur welkom.

Literaire avond met Lucas Ellerbroek

Lucas_Ellerbroek-243x300
Onze eerste literaire avond van dit jaar is op donderdag 5 februari, aanvang 20.00 uur. Onze gast is die avond Lucas Ellerbroek, schrijver van het onlangs verschenen Planetenjagers.
Op zoek naar buitenaards leven
. Zoals altijd: toegang gratis, maar reserveer tijdig, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Leave a Reply

Visit Us On Facebook